آشنایی با دره نی گاه ، طبیعت زیبای دورود
به گزارش مجله رویگری، دره نی گاه دورود
دره نی گا یا نگار، نام منطقه ای بکر در مرکز طبیعت ایران، درود واقع در استان لرستان است. این دره همچون سایر منطقه ها طبیعی دارای زیبایی های شگفت انگیزی می باشد. نی گا در لغت به معنای محل نی می باشد. در ادامه همراه خبرنگاران باشید تا با دره نی نگاه دورود بیشتر آشنا شوید.
زیبایی این دره به خاطر دست نخورده بودن و بعلاوه شکل صخره هایی بلند با برش هایی طبیعی و رودخانه زلال و روان است که از میان آن می گذرد. آب روخانه های دره گردو و دره خرس به رود دره نی گاه اضافه می گردد و آن را سرشار و پرخروش می نماید. رودخانه ای که از میان دره نی گاه می گذرد سفید آب نام دارد که از امتداد دریاچه گهر پس از طی چند کیلومتر به دره صخره ای نی گاه به عرض حدود 500 متر می رسد.این دره را اغلب طبیعت گردان حرفه ای و کوهنوردان می شناسند و در صعود به قله اشترانکوه یا سفر به دریاچه گهر، حتما زمانی را به استراحت و گشت و گذار در دره نی گاه اختصاص می دهند.در قسمت های مختلف دره نی گاه و صخره های اطراف آن آبشارهای بلندی دیده می گردد که زیبایی این منطقه را دوچندان می نماید.
برترین ایام سفر به دره نی گاه
دره نی گاه ، به سبب ویژگی های ژئوتوریستی که دارد ، مکانی مناسب برای کمپ زدن طبیعت گردهاست . تو فصل های گرم سال ، معمولا طبیعت گردهای زیادی در دره نی گاه کمپ می زنند و ساعاتی به دور از هیاهوی شهر را در این دره می گذرانند .
بهار: دره نی گاه ، در اردیبهشت ماه و اواسط فصل بهار ، طبیعتی بی نظیر دارد . طیفی از رنگ ها رو می توانید به دیدن ببینید. بیشترین حجم آب رودخونه و طبیعتا بیشترین حجم احتیاط برای طبیعت گردها در این موقع سال هست.در این موقع از سال ، آب و هوا خیلی مطبوع ، شب های سرد و روزهای خنک و دلچسبی دارد.
تابستان: تور ها و طبیعت گردی های گروهی معمولا این فصل رو برای سفر به دره نی گاه ترجیح می دهند . هوا در تابستان این منطقه خنک است ، طبیعت به اوج پختگی خودش میرسد و حجم آب رودخونه هم مناسب است.
پاییز: اما پاییز، برای ماجراجوها ، این فصل هزار رنگ ، چشم انداز ای متفاوت خلق می نماید و اغلب کوهنوردان و عکاسان در این فصل به دره نی گاه می روند .
زمستان: این فصل خیلی برای سفر به این منطقه مناسب نیست چرا که به خاطر سرما و بارش برف مسیر بسیار سخت و لغزنده می گردد و کمتر کسی در این فصل راهی سفر به دره نی گاه می گردد .
دسترسی
مسیر اول : کوهنوردانی که ازدریاچه گهر در حال برگشت میباشند و زمان کافی در اختیار دارند میتوانند پس از رسیدن به چشمه زیر پنبه کار از دره ای که در سمت چپ قرار گرفته است و رود گهر رود به آن سرازیر میگردد وارد این دره شوند که البته ادامه کل مسیر تا خاتمهی دره با سنگ چین هایی معین شده و فقط احتیاج به کمی دقت است. در مسیر پیمایش دره از چندین نقطه باید از رودخانه عبور کرد البته در اوایل فصل بهار به دلیل بارش های بهاری و بالا آمدن رودخانه ممکن است در برخی از نقاط ،مسیر را آب در بر گرفته باشد وتا اواسط فصل بهار ممکن است به همین صورت باشد ،که باید مواظب جریان تند آب بود و مسیر را در نقاط یاد شده چند درجه ای تغیر داد.
در خاتمه مسیر دره به روستای تی میرسد .که از آنجا به بعد می توان با وسایل نقلیه به شهر دورود حرکت کنید…برعکس همین مسیر هم برای پیمایش دره وجود دارد که باید بعد از رسیدن به شهر دورود با وسایل نقلیه ای که از میدان امام رضا(ع) (میدان مرکزی) به سمت روستای امام زاده پیرعبدالله و از آنجا به سمت روستای تی و ابتدای دره نی گاه میرسد حرکت کنند.و می توانند تا خاتمهی دره یا همان چشمه پای پنبه کار را پیمایش کنند.و در صورت داشتن وقت کافی سری هم به دریاچه گهر زد.
مسیر دوم: این مسیر برای کسانی که قصد رفتن به دریاچه گهر را ندارند و قصد دارند که مستقیم وارد دره شوند.ابتدا باید از چشمه خرم که ابتدای مسیر دریاچه گهر است به سمت گردنه سلام گاه (گله چیر) که اطاقک و آنتن مخابراتی روی این گردنه نصب شده حرکت کنند که حدودا 30 دقیقه بطول می انجامد.سپس به وسیله سرازیری که از روی گردنه به سمت دره پر درختی از گردو حرکت کنند و وارد دره شوند که معروف به دره گردو است.بعد از رد کردن دره گردو که پوشش انبوه درختان آن گردو می باشد آبشاری قرار گرفته که باید قبل از رسیدن به آبشار از روی یال پایین کوهی که در سمت چپ قرار گرفته است به سمت دره حرکت کرد. و از آنجا موافق با جریان رود خانه که طول مسیر دره است و به سمت روستای تی میرسد حرکت کرد.
منبع: تاپ تراول