این میوه شگفت انگیز را بخورید
به گزارش مجله رویگری، خبرنگاران :به میوه ای پاییزی، گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و گس دارد. ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و بعضی کشورهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از فراوری کنندگان عمده آن هستند.
به گزارش خبرنگاران به نقل از فارس،فصل پائیز که کم کم از راه می رسد، سرو کله میوه زرد خوش عطر و طعم با نام به، بر روی پیشخوان میوه فروش ها پیدا می گردد. به میوه ای معطر و متعلق به خانواده گل سرخیان است که از این نظر، جزو دسته سیب و گلابی محسوب می گردد.
به میوه ای پاییزی، گوشت خشک و کرکی است که طعمی ترش و گس دارد. ترکیه، چین، ازبکستان، ایران، آرژانتین و بعضی کشورهای جنوبی اروپا و جنوب غربی آسیا، از فراوری نمایندگان عمده آن هستند.
سید مرتضی صفوی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه درباره خواص میوه به، گفت: بهتر است به را با آب سرد شسته، هسته مرکزی آن را جدا نموده و برش های آن را در آب بپزیم. این میوه خواص درمانی زیادی دارد؛ از جمله اینکه می توان برای برطرف افسردگی، زخم معده و بیماری های قلبی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه از نظر ویتامین ها و املاح بسیار قوی است و حاوی ویتامین های A, B, C، فیبر، روی، فسفر، کلسیم، مس و آهن است، ادامه داد: از نظر خواص ضدالتهابی، این میوه به دلیل داشتن ویتامین C که یک آنتی اکسیدان است، تقریباً می تواند 25 درصد احتیاج روزانه بدن به این ویتامین را تأمین کند.
این متخصص تغذیه یادآور شد: ویتامین C به سیستم ایمنی بدن یاری می نماید و آنتی اکسیدانی مانند ویتامین C بر روی التهابات بدن اثر نموده و آن را درمان می نماید؛ضمن اینکه برای بیماری های متابولیکی مانند دیابت، فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی، سرطان و کبد چرب بسیار مفید است. برای درمان بیماری درماتیت و سیستیت که بیماری های پوستی هستند، می توان از به استفاده کرد.
صفوی با بیان اینکه به برای افراد دچار آلرژی بسیار مفید است، گفت: به میوه کم کالری بوده و هر 100 گرم آن 57 کالری دارد و برای افرادی که می خواهند معده خود را پر نگه داشته اما چاق نشوند بسیار مطلوب است؛ ضمن اینکه سدیم، کلسترول و چربی اشباع آن نیز بسیار پایین بوده و برای افراد چاق و دارای اضافه وزن بسیار مفید است.
*کنترل نماینده فشار و پایین آورنده کلسترول خون است
این متخصص تغذیه با بیان اینکه میوه به برای درمان زخم معده که در اثر مصرف بعضی مواد غذایی ایجاد می گردد، مفید بوده و باعث آرامش دستگاه گوارش می گردد، اضافه نمود: به برای درمان بیماری های هموروئید، بواسیر، کولیت، اسهال و عفونت های روده ای نیز مناسب است.
وی اعلام کرد: مصرف آن در بچه ها مسئله ای ایجاد نمی نماید؛ ضمن اینکه فرایند پیری را کاهش داده و برای بیماری های مغزی و قلبی مفید است.
این متخصص تغذیه با اشاره به خواص دیگر میوه به، بیان داشت: به برای کسانی که دچار تهوع می شوند بسیار مفید بوده و یک میوه ضدویروس است و در ایام سرماخوردگی مصرف آن را توصیه می کنیم. کنترل نماینده فشار خون و پایین آورنده کلسترول خون است و به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی اکسیدان، با رادیکال های آزاد که برای بدن بسیار مضر بوده و ایجاد سرطان می نمایند مبارزه می نماید.
*نقش مهم به در کاهش تنش های عصبی
صفوی با اشاره اثرات مثبت میوه به در کاهش فشارهای عصبی، ابراز داشت: به در کاهش استرس، ناراحتی های چشم و بیماری های کبد بسیار مفید بود؛ ضمن اینکه برای بهبود فرایند بیماری های تنفسی و آسم هم مفید است؛ در نتیجه به مردم توصیه می کنیم این میوه را حتما در سبد تغذیه خود قرار دهند.
به به دلیل خاصیت زیاد به سیب طلایی هم معروف است. تقریبا از تمام قسمت های آن استفاده می گردد و خواص دارویی و غذایی بسیاری دارد اما در سبد میوه خانواده ها ناشناخته و مهجور مانده است. اگر تصور شما بر این است که به را فقط می توان برای درست کردن مربا و کمپوت استفاده کرد، کاملا در اشتباه هستید!
نعمت الله مسعودی، متخصص طب سنتی درباره خواص میوه به، گفت: حکما گفته اند به میوه به باید جناب به گفت؛ چراکه بسیار میوه پرخاصیت و پرمنفعتی از برگهای این میوه گرفته تا شکوفه آن است.
وی ادامه داد: به برای سیستم گوارش بسیار مفید است؛ با توجه به اینکه اکنون بسیاری از مردم مشکل گوارش دارند، می توانند از این میوه استفاده نمایند.حکما برای اینکه بتوانیم این میوه را در طول سال استفاده کنیم، روش های مختلفی را ارائه نموده اند.
این متخصص طب سنتی بیان داشت:نوع بهتر آن ملس و بین شیرین و ترش بوده و خاصیت آن بیشتر است؛ به شیرین تمایل به گرمی داشته و ترش آن تمایل به سردی دارد. بهترین نوع آن رسیده و زرد خوش رنگ است. سعی کنیم موقعی که آن را خریداری می کنیم خوش بو بوده و پرزهای روی آن وجود داشته باشد و اگر این پرزها بماند خاصیت به را تا زمان مصرف حفظ می نماید.
مسعودی اضافه نمود:از قبض به استفاده می کنیم؛ یعنی وقتی می خوریم دهانمان جمع می گردد. این در درمان بیماران مهم است. اکنون ریفالکس در بسیاری از بیماران از بچه ها شیرخوار تا افراد مسن وجود دارد.در این بیماری قوت نگهدارنگی ضعیف می گردد و یک شلی در در دریچه فوقانی معده داریم.
*درمان نماینده ریفلاکس معده
وی اضافه نمود: به یاری می نماید این دریچه بسته شده و برگشتن اسید به مری کمتر گردد؛ لذا توصیه می کنیم افرادی که ریفلاکس دارند، قدرت هضم معده شان کم است و غذا را خوب هضم نمی نمایند و احساس ترشی و سوزش دارند بعد از غذا یکی دو قاچ به بخورند.
این متخصص طب سنتی ابراز داشت: اگر به را قبل از غذا بخوریم می تواند اسهال را قطع کند و باعث می گردد فرایند حرکات سریع دستگاه گوارش را کند و از اسهال جلو گیری کند؛ همچنین می توانیم در طول سال از رب به استفاده کنیم.
مسعودی با اشاره به چگونگی تهیه رب به، گفت: آب به را می گیرند؛ البته به خیلی آب ندارد و آب آن را همراه با سیب می گیرند؛ به شکلی که دو قاچ سیب و دو قاچ به را با هم در آبمیوه گیری آب می گیرند و پس از مدتی آبی که غلیظ می گردد رب به است.
وی متذکر شد: افراد می توانند یک یا دو قاشق مربا خوری رب به را استفاده نمایند؛ضمن اینکه از روغن به می توان برای تقویت قلب و معده استفاده کرد.
این متخصص طب سنتی توضیح داد:می توان میوه به را به شکل رنده شده خشک نموده و به عنوان دمنوش ستفاده کرد.دانه به که به تخم به معروف است جزو لعابات است؛ نکته مهم این است که با وجود اینکه لعاب می دهد و لعابات مضر معده هستند، اما این در به برعکس بوده و مضر نیست و برای گرفتگی صدا، تقویت ریه و سرفه کردن بسیار خوب است.
مسعودی با بیان اینکه همین لعاب نیز را می توانیم روی سوختگی بدن بزنیم و حتی به عنوان ضد آفتاب استفاده کنیم، اضافه نمود: به دلیل اینکه این میوه هم خاصیت دارویی و هم غذایی دارد، نحو مصرف آن مهم است.
وی یادآور شد: معمولا بچه ها تمایلی به خوردن خالی آن ندارند؛مگر اینکه مثلا در آبگوشت به جای سیب زمینی به بریزیم یا به عنوان ته دیگ استفاده کنیم. توصیه می کنیم افرادی که میوه ضعف معده دارند از نوع ترش به استفاده ننمایند؛ چون معده را ضعیف می نماید و بیشتر مصرف نوع ملس به خوب بوده و تاکید می کنیم مردم از این میوه استفاده نمایند.
با توجه به نقش مهم تغذیه در تأمین سلامت جسمی و روانی و نیز وجود آلاینده های محیطی مختلف، می توانیم با اضافه نمودن این میوه پرخاصیت و مفید در سبد تغذیه ای خود از بسیاری بیماری ها پیشگیری نموده و زندگی مطلوبتری را بگذرانیم.
منبع: اقتصادنیوز