طرح های جریان ساز و ملی در دستور کار معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم
به گزارش مجله رویگری، مدیر دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: طراحی و پیاده سازی نظام ایده ها و نیازها در دستور کار وزرات علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است.
به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرنگاران به نقل از معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، امید رضایی فر مدیر دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری، گفت: نظر به معین شعار سال به وسیله رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان فراوری، دانش بنیان و اشتغال آفرین و بعلاوه تاکیدات همیشه ایشان در راهنمایی پتانسیل های علمی و تحقیقاتی به سمت حل مسائل و احتیاجهای کشور، نیل به مرجعیت علمی و تکمیل زنجیره علم، فناوری و نوآوری و نیز لزوم حرکت انقلابی در جهت احتیاجسنجی برای ارکان جامعه به منظور سازماندهی مطلوب و شناسایی احتیاجها، ایده ها و توانایی های علمی کشور و تبدیل رویکرد مصرف کننده گی علمی به رویکرد احتیاجآفرینی و فراوری و کار آفرینی علمی، طراحی و پیاده سازی نظام ایده ها و احتیاجها در دستور کار وزرات علوم، تحقیقات و فناوری قرار گرفته است.
وی اضافه نمود: یکی از محورهای اساسی این نظام طرح های جریان ساز و کلان ملی فناوری است. این طرح های جریان ساز و بلندمدت در حوزه های علمی و فناوری، تحول آفرین و آینده ساز تعریف و اجرا می شوند.
وی ادامه داد: این طرح ها با ایجاد و توسعۀ کسب و کارهای دانش بنیان و فعالیت های فناورانۀ دانش پایه در سطح کشور و بعلاوه با ایجاد بستری برای یاری به حل مسائل کشور و جلوگیری از هدر رفت سرمایه ها منجر به فراوریات بر پایه دانش می شوند.
به گفته وی، طرح های جریان ساز و کلان ملی فناوری یکی از محورهای اساسی فعالیت معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که موجب بهره مندی جامعه از نتایج تحقیقات، زمینه ساز تحرک درازمدت و پیشرفت و توسعه پایدار علم و فناوری در کشور خواهد شد.
این مقام مسوول اظهارداشت: طرح جریان ساز و کلان ملی فناوری طرح دانش بنیانی است با سطح نسبتاً بالای آمادگی فناوری که دارای ارزش اضافه نموده مالی بالا بوده و از نظر اهمیت، حیطه کار و پیچیدگی در حدی است که یک کوشش مشارکتی و هماهنگ بین عناصر و بازیگران مختلف را احتیاج داشته و سبب برطرف احتیاجهای اساسی و راهبردی کشور به محصولات و خدمات مبتنی بر فناوری و نوآوری (دانش بنیان) می گردد.
رضایی فر توضیح داد: تقویت ارتباط و تعامل موثر میان واحدهای دانش بنیان و مراکز علمی، دانشگاهی و تحقیقاتی با صنعت جهت هم افزایی در فراوری و تجاری سازی محصولات فناورانه و بعلاوه فراهم کردن زمینه اشتغال فارغ التحصیلان مخصوصاً تحصیلات تکمیلی از اهداف این طرح ها است.
منبع: خبرگزاری فارس