ادعا های بدون سند ، مهاجرت نخبگان همیشه خسارت محسوب نمی گردد

به گزارش مجله رویگری، بنیاد ملی نخبگان سوء استفاده از نام چهره های شناخته شده علمی و سیاسی و بیان نقل قول های ساختگی و منتسب به آن ها را یکی از محور های اصلی در فرافکنی در موضوع مهاجرت نخبگانی مطرح نمود.

ادعا های بدون سند ، مهاجرت نخبگان همیشه خسارت محسوب نمی گردد

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از بنیاد ملی نخبگان، یکی از موضوعات مهم در حوزه انتشار اخبار مرتبط با مهاجرت نخبگان، استفاده از نام بعضی چهره های علمی یا سیاسی و استناد های بی پایه و اساس به موضع گیری های آنان است.

به عنوان نمونه در یکی از ادعا های مطرح شده، عنوان می گردد حمید گورابی؛ رئیس پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی نیز هشدار داد که دانشمندان رشته سلول های بنیادین ایران هر روز بیشتر از گذشته جذب دیگر نقاط دنیا می شوند.

این نقل قول در شرایطی مطرح می گردد که به طور معین در جستجو ها یافت نشده است.

علاوه بر آن باید یادآوری کرد که دکتر حمید گورابی؛ رئیس پیشین پژوهشکده/ پژوهشگاه رویان با توجه به پیشرفت های اجرا شده در این حوزه در کشور و عدم تأمین منابع کافی برای گسترش فعالیت پژوهشگران حوزه سلول های بنیادین، اظهار داشت که هم زمان با گسترش سرمایه گذاری های اجرا شده در کشور های دیگر از جمله کشور های حوزه خلیج فارس، دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای تکمیل تحقیقات و پژوهش های خود به کشور های دیگر مهاجرت می نمایند.

در یکی دیگر از این ادعاها مطرح شد: پروفسور عباس میلانی؛ مشاور مالی اتحادیه اروپا می گوید: فرار مغز ها در چند سال اخیر 300 برابر جنگ ایران و عراق به اقتصاد ایران صدمه زده است.

حال باید دانست حتی با پیش فرض غلط، اگر مهاجرت را به طور کامل خسارت محسوب کنیم؛ خسارت ناشی از خروج نخبگان با فرض همه داده های نادرست متن اعم از داده غلط خروج سالانه مهاجران نخبه (180 هزار در هر سال!) و تخمین غلط هزینه کرد دولت برای هر کدام از نخبگان خارج شده (1 میلیون دلار برای هر نفر!) و محاسبه آن طی 40 سال، بازهم عدد محاسبه شده، حتی 10 برابر خسارت ناشی از جنگ ایران و عراق نخواهد شد.

پر واضح است که مهاجرت نخبگان و تحصیل کردگان همیشه خسارت محسوب نمی گردد، و در بسیاری موارد نیروی انسانی مهاجر یک کشور فواید و خدمات زیادی برای آن کشور ایجاد می نمایند.

این فواید در بازگشت دائم یا موقت آن ها به کشور، ایجاد شبکه های انسانی، انتقال دانش و فناوری، سرمایه گذاری و ارسال وجوه و ... برای کشور مبدأ کسب می گردد. از سوی دیگر، عباس میلانی مشاور مالی اتحادیه اروپا نیست.

عباس میلانی در مصاحبه اجرا شده در سال 2010 به نقل از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی ایران، گفته است: طبق اعلام این کمیسیون هزینه خروج نخبگان از هزینه 8 سال جنگ تحمیلی بسیار بیشتر است؛ بنابراین منبع اصلی این مطلب اظهارات اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی است که به طور دقیق چنین ادعایی منتسب به آنان یافت نشده اگرچه در مصاحبه های دیگر مسئولان ارقام مختلفی به عنوان خسارت سالانه مهاجرت نخبگان از کشور مطرح شده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 دی 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rezaruigari.ir شناسه مطلب: 538

به "ادعا های بدون سند ، مهاجرت نخبگان همیشه خسارت محسوب نمی گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ادعا های بدون سند ، مهاجرت نخبگان همیشه خسارت محسوب نمی گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید