جلوگیری از سوزش معده با عدم مصرف 8 ماده غذایی

به گزارش مجله رویگری، سوزش معده می تواند ناشی از مسائل گوارشی باشد که مقصر آن افزایش فراوری اسید است. با این حال یکی دیگر از علل اصلی ابتلا به این عارضه، انتخاب های غذایی شماست.

جلوگیری از سوزش معده با عدم مصرف 8 ماده غذایی

به گزارش ، سوزش سر دل یا سوزش معده ناشی از عملکرد نامناسب مری است. گاهی اوقات علائم سوزش سر دل آنقدر قوی است که اکثر افراد آن را با حمله قلبی اشتباه می گیرند.

سوزش معده می تواند ناشی از مسائل گوارشی باشد که مقصر آن افزایش فراوری اسید است. با این حال یکی دیگر از علل اصلی ابتلا به این عارضه، انتخاب های غذایی شماست. بعضی از غذا ها باعث به هم خوردن تعادل pH بدن و افزایش سطح اسیدیته می شوند.

مصرف بیش از حد این نوع گوشت سطح التهاب بدن را افزایش می دهد. گوشت قرمز سطح اسیدیته بدن را بالا می برد و مسائل هضم ایجاد می نماید.

اگر از بیماری بازگشت اسید به مری رنج می برید، بهتر است از گوجه فرنگی و محصولات آن پرهیز کنید. گوجه ها سرشار از اسیدسیتریک، مالیک اسید، و آسکوربیک اسید هستند که می توانند معده و مری را بیازارند. به محض مصرف این اسیدها، معده آغاز به فراوری اسید خیلی زیاد می نماید. این اسید می تواند به داخل مری خزیده و سبب احساس سوزش ناخوشایندی در سینه گردد. از گوجه و محصولات آن، مانند سس کچاپ، پیتزا با سس گوجه فرنگی، سس پاستا و سس چیلی پرهیز کنید.

مرکباتی مانند پرتقال، لیمو، و گریپ فروت می توانند علائم رفلاکس و سوزش معده یا سر دل را تشدید نمایند. بنابراین، از مصرف این میوه ها چه به صورت کامل و چه به صورت آب میوه خودداری کنید. مرکبات اسید فراوانی دارند و برای مجرای گوارشی آزاردهنده هستند. اسیدیته بالای مرکبات سبب شل شدن اسفنکتر مری و تشدید علائم می گردد، به ویژه وقتی که با معده خالی مصرف شوند.

اگر عاشق شکلات هستید و اغلب از سوزش سر دل رنج می برید، وقت آن رسیده است که به یکی از لذت های شیرین و موردعلاقه تان نه بگوید. شکلات به سه دلیل برای افرادی که از رفلاکس اسید رنج میبرند مضر است. اول آن که شکلات حاوی کافئین و محرک های دیگری مانند تئوبرومین است که باعث رفلاکس یا سوزش معده می شوند. تئوبرومین نوعی متیل گزانتین است که مانع تنگ شدن ماهیچه اسفنکتر تحتانی می گردد و به این ترتیب به شکل مستقیم احتمال رفلاکس شدید اسید را افزایش می دهد. دوم آن که شکلات چربی بالایی دارد، یعنی هضم آن طولانی تر است و می تواند محرک رفلاکس یا سوزش معده باشد؛ و سوم آن که کاکائو می تواند باعث گردد سلول های رودهای، اسفنکتر مری را شل نمایند و اجازه دهد اسید معده زیاد گردد.

با این که این نوع ادویه جات خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند، اما می توانند مهاجمان سیستم ایمنی بدن نیز محسوب شوند؛ به ویژه زمانی که به مواد غذایی تحریک نماینده آن ها را اضافه می کنید. در آن موقع این ادویه ها مقصر اصلی سوزش سر دل هستند. ادویه کاری و فلفل تند از این نوع ادویه جات هستند.

برای کسانی که برای بازیابی قدرت و انرژی روزانه، چیزی جز نوشیدن قهوه را انتخاب نمی نمایند، یک مشکل اساسی وجود دارد. قهوه اگرچه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، ولی یکی از منابع اصلی کافئین است و کسانی که از سوزش سر دل رنج می برند، باید از آن اجتناب نمایند. کافئین باعث افزایش اسیدیته معده و رفلاکس اسید می گردد. همچنین قهوه فشار را در اسفنکتر تحتانی معده کاهش می دهد، که می تواند در افراد مستعد باعث سوزش سر دل یا وخامت اوضاع گردد. قهوه فرآیند تخلیه معده را نیز سرعت می بخشد که ممکن است باعث گردد محتوای به شدت اسیدی آن خیلی سریع تر از حالت عادی وارد روده کوچک گردد. این امر سبب جراحت بافت روده ای میگردد.

دشمن شماری از فرایند های گوارشی و متابولیکی است. غذا های سرخ شده از قبیل سیب زمینی سطوح بالای چربی های ترانس را در خود جای داده اند و مواد شیمیایی دارند که نه تنها بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر می گذارند، بلکه باعث افزایش فراوری اسید و حضور سموم می شوند.

سرشار از مواد مصنوعی هستند که باعث ایجاد بیش از حد اسید در خون و معده می شوند. این نوع غذا ها با چربی بالا بر متابولیسم معده شما تاثیر می گذارند. اضافه کردن این غذا ها به رژیم روزانه منجر به بیماری هایی مانند چاقی و سطوح بالای کلسترول و چربی می گردد.

منبع :ایرنا

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 17 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rezaruigari.ir شناسه مطلب: 276

به "جلوگیری از سوزش معده با عدم مصرف 8 ماده غذایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جلوگیری از سوزش معده با عدم مصرف 8 ماده غذایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید