طرز تهیه کره گردو به 2 روش بازاری
به گزارش مجله رویگری، کره گردو یکی از انواع کره های گیاهی است که خواص بسیاری دارد و یک ماده غذایی بسیار مقوی به شمار میرود. این کره جایگزین بسیار مناسب برای کره های صنعتی است؛ به ویژه اگر در خانه و بدون هیچ مواد نگهدارنده و افزودنی تهیه گردد. از کره گیاهی به عنوان یا یک میان وعده مقوی می توانید بهره ببرید. بعلاوه این کره برای استفاده در تهیه نیز کاملا مناسب است. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه کره گردو می پردازیم و نکات مهم در تهیه آن را با شما در میان خواهیم گذاشت.

طرز تهیه کره گردو در یک نگاه
برای تهیه کره گردو، ابتدا مغز گردو را کمی در فر یا تابه برشته کنید تا طعم و روغن طبیعی آن بهتر آزاد گردد. پس از خنک شدن، گردوها را داخل غذاساز بریزید و آن قدر میکس کنید تا به بافتی خمیری و یکدست برسند. در صورت دلخواه، مقدار کمی عسل یا شکر و نوک قاشق نمک به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. کره گردو را داخل ظرف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این کره برای صبحانه، میان وعده یا افزودن به غذاهای شیرین بسیار مناسب است.
برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه کره گردو ادامه این مطلب را بخوانید.
مواد لازم برای تهیه کره گردو
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
مغز گردو | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
عسل یا شکر (به دلخواه برای طعم دهی) | 1 تا 2 قاشق چای خوری |
نمک (اختیاری) | مقدار بسیار کم |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه کره گردو خانگی: 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه کره گردو در خانه (روش اول)
کره گردو، یک انتخاب سالم و مقوی برای وعده صبحانه یا میان وعده است. این کره بافتی نرم، طعمی غنی و انرژی بالایی دارد و به راحتی در خانه قابل تهیه است. مصرف آن به ویژه برای بچه ها، ورزشکاران و افرادی که رژیم غذایی پرانرژی دارند، توصیه می گردد.
مرحله اول: مغز گردو را برشته کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کره گردو، مقدار لازم از مغز گردو را در سینی فر یا تابه بریزید. فر را از قبل گرم کنید. سینی فر حاوی مغز گردو در فر با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید و 5 تا 7 دقیقه زمان بدهید تا کمی برشته کنید تا طعم و روغن طبیعی آن ها بهتر آزاد گردد.
اگر هم به فر دسترسی ندارید، مغز گردو را در یک تابه مناسب بریزید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا کاملا برشته گردد.
شما می توانید انواع مغز آجیل از جمله مغز گردو را به روش های و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله دوم: زمان دهید تا گردوها خنک شوند
زمانی که گردو به مقدار کافی برشته شد آن را از فر خارج کنید یا از روی حرارت بردارید. پس از خارج کردن از فر، اجازه دهید گردوها کاملاً خنک شوند تا هنگام آسیاب کردن، روغن نیندازند و دستگاه گرم نگردد.
مرحله سوم: مغز گردوها را آسیاب کنید
بعد از آنکه گردوهای برشته شده، کاملا خنک شدند؛ آنها را در غذاساز یا آسیاب برقی بریزید. چند دقیقه دستگاه را روشن نگه دارید تا مغز گردو خرد گردد. خرد کردن گردو را تا جایی ادامه دهید تا به شکل خمیر در آیند.
مرحله چهارم: طعم دهنده ها را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه کره گردو عسلی، عسل یا شکر را به دلخواه برای شیرین کردن و مقدار بسیار کمی نمک برای تعادل طعم اضافه کنید و دوباره مواد را مخلوط کنید تا کاملاً یکدست شوند.
شما می توانید برای تهیه عسل، شکر و نمک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
مرحله آخر: کره گردو را مصرف و نگهداری کنید
کره گردو آماده شده را داخل ظرف شیشه ای درب دار بریزید و در یخچال نگهداری کنید. این کره دو تا سه ماه ماندگاری دارد و برای مصرف با نان یا افزودن به دسرها قابل استفاده است. آن را مصرف کنید و از طعم آن لذت ببرید.
شما می توانید انواع را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
طرز تهیه کره گردو به روش دستی (روش دوم)
تهیه کره گردو روش جایگزین هم دارد، مخصوصاً برای افرادی که غذاساز در دسترس ندارند یا می خواهند بافت متفاوت تری تجربه نمایند. در این روش سنتی، ابتدا مانند روش قبل، گردوها را برشته و خنک کنید. سپس آنها را در هاون سنگی یا ظرف مقاوم بریزید و با گوشت کوب بکوبید تا کاملاً له و نرم شوند.
این روش احتیاج به صبر و زمان بیشتری دارد، اما کره ای با بافت طبیعی تر و کمی درشت تر به شما می دهد. در سرانجام، عسل یا شکر را اضافه نموده و مواد را با پشت قاشق یا دست کاملاً مخلوط کنید.
خواص کره گردو طبیعی و بدون افزودنی
گردو () یکی از مغزهای بسیار مغذی در میان انواع مغز آجیل است که سرشار از اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها، ویتامین E، پروتئین و مواد معدنی مانند منیزیم و فسفر است. مصرف منظم گردو به بهبود سلامت قلب، تقویت عملکرد مغز، کاهش التهابات و بهبود سلامت پوست یاری می نماید. کره گردو نیز تمام این خواص را در قالبی خوش طعم و قابل مصرف در وعده های غذایی مختلف ارائه می دهد و برای بچه های که از خوردن مغزها به صورت کامل امتناع می نمایند، انتخاب بسیار خوبی است.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم در طرز تهیه کره گردو خوشمزه
- از گردوی تازه و بدون بوی ماندگی بهره ببرید تا طعم نهایی کره گردو بهتر باشد.
- برشته کردن گردو طعم آن را عمیق تر می نماید، اما نباید آن را بیش از حد تفت داد؛ چون ممکن است بسوزد و کره گردو طعم تلخی پیدا کند.
- حتماً اجازه دهید گردوها قبل از آسیاب کاملاً خنک شوند. گردوی داغ باعث جدا شدن بیش از حد روغن و شل شدن بافت کره می گردد. خنک بودن گردو به بافت یکدست و نرم کره یاری می نماید و فشار زیادی هم به غذاساز وارد نمی گردد.
- در صورت تمایل می توانید از دارچین، وانیل یا پودر کاکائو برای طعم دهی بهره ببرید تا یک کره گردو متفاوت داشته باشید.
- اگر کره خیلی سفت شد، کمی بیشتر گردوها آسیاب کنید تا بافت آن باز گردد.
- کره گردو را باید در ظرف شیشه ای تمیز، خشک و دربسته نگهداری کرد. این ظرف باید در یخچال قرار گیرد و از تماس با رطوبت یا حرارت مستقیم جلوگیری گردد.
- کره گردو را حتما در یخچال نگهداری کنید. این کره نباید در دمای اتاق برای مدت طولانی بماند، چون ممکن است روغن طبیعی گردو اکسید گردد و طعم تلخی پیدا کند.
- برای بچه ها زیر یک سال، از افزودن عسل و دیگر افزودنی ها پرهیز کنید و شکر را هم در کمترین مقدار بهره ببرید.
- در صورت داشتن آلرژی یا حساسیت به گردو، کره آن را با احتیاط مصرف کنید.
- از افزودن آب یا مایعات دیگر خودداری کنید تا بافت کره خراب نگردد و زود فاسد نگردد.
بیشتر بخوانید:
فوت و فن های خوشمزه شدن کره گردو
آیا می توان کره گردو را فریز کرد؟
خیر، بهتر است کره گردو فقط در یخچال و به مدت حداکثر دو تا سه ماه نگهداری گردد. فریز کردن ممکن است باعث تغییر طعم و جدا شدن روغن از مغز گردد.
چگونه کره گردو را نرم تر کنیم؟
اگر بافت کره خیلی سفت بود، آن را بیشتر آسیاب کنید. حرارت ناشی از چرخش تیغه ها باعث آزاد شدن روغن طبیعی گردو شده و کره نرم تر می گردد.
آیا می توان از گردوی خام استفاده کرد؟
بله، ولی برشته کردن گردو پیش از آسیاب کردن باعث آزاد شدن طعم و عطر بیشتر می گردد و کره ای خوش طعم تر به دست می دهد. استفاده از گردوی خام ممکن است باعث گردد کره طعم خامی داشته باشد.
آیا باید گردو را قبل از مصرف خیساند؟
اگرچه خیساندن گردو پیش از مصرف باعث کاهش ترکیبات ضد مغذی مانند فیتات می گردد و هضم آن را برای بعضی افراد آسان تر می نماید، اما برای تهیه کره گردو احتیاجی به خیساندن نیست. استفاده از گردوی خشک و برشته شده باعث می گردد بافت کره بهتر، روغنی تر و ماندگارتر باشد.
چگونه می توان از کره گردو در وعده های غذایی استفاده کرد؟
- کره گردو را می توانید به عنوان یک صبحانه مغذی روی نان تست یا بیسکویت بمالید.
- این کره را به فرنی، ماست یا اسموتی می توانید اضافه کنید.
- می توان از کره گردو در تهیه کیک ها و شیرینی ها به عنوان جایگزین بخشی از چربی یا مغز استفاده کرد.
آیا کره گردو برای بچه ها هم مناسب است؟
بله، کره گردو منبع خوبی از انرژی و مواد مغذی برای بچه ها است. فقط باید توجه داشت که برای بچه ها زیر یک سال از افزودن عسل و طعم دهنده های دیگر خودداری گردد و مقدار شیرین نماینده ها بسیار کم باشد. بعلاوه اطمینان از نداشتن حساسیت غذایی لازم است.
آیا می توان کره گردو را با مواد دیگری ترکیب کرد؟
بله، برای تنوع در طعم و خواص، می توان آن را با مغزهای دیگر مانند بادام یا فندق، یا حتی با ادویه هایی مانند دارچین یا هل ترکیب کرد. بعضی افراد مقداری پودر کاکائو نیز به آن اضافه می نمایند تا نوعی کره مغز طعم دار تهیه نمایند.
چرا کره گردو تلخ می گردد؟
- گردو به طور طبیعی مقدار کمی تلخی دارد، مخصوصاً اگر پوست نازک روی مغز آن جدا نشده باشد.
- بعلاوه استفاده از گردوی کهنه، یا نگهداری نادرست کره گردو (مانند ماندن در دمای اتاق یا تماس با هوا) می تواند باعث اکسید شدن چربی ها و ایجاد طعم تلخ در کره گردد.
- برای جلوگیری از این مشکل، از گردوی تازه بهره ببرید و کره را در ظرف درب دار و در یخچال نگهداری کنید.