مراقب انتشار آلودگی ویروس کرونا در موقع برداشت گیاهان باشید

به گزارش مجله رویگری، خبرنگاران/کردستان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: در بسیاری از مواقع عملیات برداشت گیاهان به صورت گروهی انجام می گردد و با توجه به شیوع ویروس کرونا، امکان انتشار آلودگی در تمام مراحل بهره برداری تا مصرف گیاهان خوراکی بین مردم دور از انتظار نخواهد بود.

مراقب انتشار آلودگی ویروس کرونا در موقع برداشت گیاهان باشید

سعدی نقشبندی در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار امیدواری کرد که بهره برداران و جوامع محلی با مشارکت خود، سال جاری در ادامه تمهیدات پیشگیری و مبارزه با انتشار ویروس کرونا و یاری به قطع زنجیره انتقال و شیوع این ویروس به منظور جلوگیری از وقوع اتفاقات تلخ و عمل به وظیفه انسانی و خدمت به جامعه با عنایت به شیوه های بهره برداری سنتی؛ ازبرداشت گیاهان خوراکی در این مقطع زمانی خوداری نمایند.

وی با اشاره به اینکه به دلیل تنوع اقلیمی و آب و هوای معتدل کوهستانی زاگرس در این منطقه بیش از دو هزار گونه گیاهی رویش می نماید، اضافه کرد: در راستای اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی و یاری به جلو گیری از گسترش این ویروس در بین بهره برداران و جوامع محلی که بزرگترین سرمایه انسانی در حوزه منابع طبیعی استان به شمار می آیند درخواست داریم به توصیه های کارشناسی توجه جدی داشته باشند و عملیات برداشت را شروع نکند.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان، در مورد احتمال انتقال ویروس از یک فرد به شخص دیگر در مراحل بهره برداری تا مصرف در سفره خانوار های روستایی و شهری، توضیح داد: به لحاظ شیوه های بهره برداری و برداشت گیاهان خوراکی امکان احتمال آلودگی گیاه بسیار زیاد است.

نقشبندی اضافه کرد: در بیشتر مواقع برداشت گیاهان خوراکی معمولا به صورت گروهی صورت می گیرد؛ درصورت آلوده بودن یکی از افراد گروه احتمال آلودگی دیگر افراد گروه زیاد است و همچنین باتوجه به تجمیع گیاهان برداشت شده توسط افراد مختلف در کیسه ها و آلودگی کیسه ها، احتمال کل محموله نیز وجود دارد.

وی تاکید نمود: ابزار کندن گیاه هان مانند بیلچه ،چاقو وغیر... درصورت آلوده بودن انتقال دهنده مناسبی برای ویروس به اندام های گیاه محسوب می شوند و باتوجه به اینکه بهربرداری گیاهان خوراکی، دستی انجام می گیرد و از زمان برداشت تا مصرف هر وعده غذایی آن چندین نفر، ابزار و ادوات متفاوت در تماس و ارتباط هستند، احتمال آلودگی را برای محصول درصورت وجود صرفأ یک ناقل چند برابر می نماید.

وی گفت: همچنین وسیله حمل و نقل گیاهان جمع آوری شده در وسایل نقلیه متعدد انجام می گیرد و امکان آلوده بودن این خودروها به دلیل تردد در مسیرهای مختلف، احتمال آلوده شدن محموله های (گیاهان خوراکی) نیز وجود دارد.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان

گفت: سطح صاف برگ گیاهان و وجود روزنه های متعدد برروی برگ ها و برگچه ها و محل ضخم ریشه ها کنده شده، می تواند محل های مناسب برای استقرار ویروس ها ازجمله کرونا ویروس باشد و باتوجه به میزان مقاومت ویروس کرونا در محیط و سطوح مختلف و فاصله برداشت گیاهان تا بازار مصرف، این فرصت وجود دارد که آلودگی گیاهان برداشت شده به ویروس، بیشتر گردد.

نقشبندی اضافه کرد: گیاهان برداشت شده از طبیعت برای مصرف به بازار های متعدد عرضه می شوند و در صورت آلوده بودن به طریق ذکرشده می تواند انتشار غیره قابل کنترلی را به همراه داشته باشد.

وی اعلام نمود: با توجه به اینکه مهم ترین عامل انتقال ویروس عامل انسانی است لذا باتوجه به موارد ذکرشده بهترین و مناسب ترین شیوه جلوگیری از انتشار این ویروس در شرایط موجود فعالیت ها و توصیه های پیشگیرانه است که این مهم جز با همکاری بهره برداران و جوامع محلی امکان پذیر نخواهد شد.

وی در خاتمه یاداور شد: با عادی شدن شرایط و برطرف نگرانی از انتشار آلودگی، بر اساس طرح های مصوب بهره برداری و دستورالعمل های سازمانی، نسبت به صدور مجوز قانونی به برداشت نمایندگان گیاهان خوراکی با اولویت تعاونی های فراگیر منابع طبیعی و متناسب با ظرفیت فراوری مراتع و اقدام خواهد شد که متعاقباً شرایط انجام کار اطلاع رسانی خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: rezaruigari.ir شناسه مطلب: 823

به "مراقب انتشار آلودگی ویروس کرونا در موقع برداشت گیاهان باشید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مراقب انتشار آلودگی ویروس کرونا در موقع برداشت گیاهان باشید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید