موج دوم کرونا در اروپا
به گزارش مجله رویگری، با گذشت تنها چند هفته از لغو شرایط قرنطینه و از سرگیری فعالیت ها در کشورهای اروپایی، به دنبال به صدا درآمدن زنگ خطرها از موج دوم همه گیری ویروس کرونا، بعضی دولت های قاره سبز برای جلوگیری از تکرار تجربه تلخ ماه های اخیر نسبت به اعمال دوباره محدودیت ها و رعایت سختگیرانه تدابیر پیشگیرانه اقدام کردند.
با ما سفر کنید و با تور اروپا ارزان از قاره سبز دیدن کنید و با دریافت خدمات ویزای شینگن از گردش به دور اروپا لذت ببرید.
در پی بروز نشانه هایی جدید از دور تازه اوج بیماری کووید-19 و همه گیری ویروس کرونا در اروپا، یونان بیان کرد که محدودیت های تازه ای را برای ورود به این کشور از مرز بلغارستان در نظر گرفته است؛ دولت یونان روز آدینه با توجه به فرا رسیدن تابستان و همزمان کوشش برای مهار شیوع این بیماری در اوج فصل گردشگری، بیان کرد بازدیدنمایندگان برای ورود به این کشور به وسیله مرز بلغارستان باید نتیجه تازه ترین آزمایش تشخیص کرونا را به همراه داشته باشند.
این تصمیم در حالی اعلام شده که بعضی از کشورهای اروپایی با ابراز نگرانی از افزایش مجدد موارد ابتلا به ویروس کرونا از اعمال محدودیت های قرنطینه در بعضی از مناطق پرخطر اطلاع داده اند؛ تعطیلی و محدودیت در بعضی کشورهای اروپایی دوباره از سر گرفته شده و تردد نیز کاهش چشمگیری داشته است. علاوه بر اروپا، نگرانی ها از افزایش مبتلایان به کرونا در دنیا در هفته های اخیر افزایش یافته و حتی بعضی از کشورها خود را برای مقابله با موج دوم کرونا آماده می نمایند.
میخاییل شلکانوف رئیس آزمایشگاه مطالعه میکروارگانیسم ها و بیولوژی روسیه پیشتر بیان کرد موج دوم شیوع بیماری کرونا در روسیه به زودی آغاز می گردد؛ شلکانوف هشدار داد که احتمال رشد شیوع کرونا در بخش های اروپایی روسیه به ویژه در شهرهای عظیم بیشتر است.
شرایط شیوع کرونا در حالی که در روزهای آغازین فرانسه را جزو پنج کشور نخست فهرست دنیای قرار داد، با گذشت حدود چهار ماه و تداوم سیر نزولی آمار مبتلایان این کشور را بین 20 کشور نخست جای داده است. ژان کستکس نخست وزیر جدید فرانسه نیز ضمن هشدار درباره موج دوم کرونا در این کشور توضیح داد که برقراری دوباره قرنطینه کامل در فرانسه همچون ماه مارس(اسفند98) پیامدهای مالی و انسانی در پی دارد و به همین دلیل به دنبال ایجاد قرنطینه کامل نیستیم. این مقام فرانسه همچنین عنوان نمود، هرگونه تعطیلی مشاغل و یا اجبار افراد به منزل ماندن منحصر به بعضی مناطق خاص خواهد بود.
ایتالیا به عنوان نخستین کشور اروپایی که با کاهشی شدن آمار مبتلایان، برنامه کاهش محدودیت ها و لغو قرنطینه تدریجی را در چند هفته اخیر کلید زد، این فرایند کاهشی تا جایی ادامه یافت که آمار پذیرش بیماران کرونایی در بیمارستان جیووانی یکی از اصلی ترین مراکز پذیرش این گروه از بیماران در تاریخ هشتم ژوئن، برای نخستین بار به صفر رسید.
ایتالیا از 26 ژوئن تا به امروز اگرچه بیست مورد شیوع در حد کوچک و متوسط را در مناطق مرکزی و شمالی کشور شاهد بوده است، اما به زعم کارشناسان این موج دوم موجب افزایش شدید نگرانی ها نشده و تنها نشان از این واقعیت دارد که ویروس هنوز از بین نرفته است.
ایتالیا که در روزهای آغازین پیدایش کرونا با هجوم شدید این ویروس روبرو شد با گذشت حدود هفت ماه نه تنها از موج نخست این بیماری عبور نموده است بلکه در روبروه با موج دوم از آمادگی بیشتری برخوردار است.
براساس تازه ترین مطالعات اجرا شده 96.5 ایتالیایی ها به قوانین حفظ فاصله گذاری اجتماعی احترام می گذارند. همچنین نزدیک به 90 درصد شهفرایندان این کشور اروپایی شست وشوی مکرر دست ها و استفاده از ماسک را به طور جدی رعایت می نمایند. تعلیق یک هفته ای پروازهای ورودی به ایتالیا از مبدا بنگلادش و قرنطینه اجباری برای مهاجرانی که از راستا آبی به مرزهای این کشور می رسند از دیگر تدابیر اتخاذ شده از سوی دولت و وزارت بهداشت این کشور برای کنترل همه گیری کرونا است.
ایتالیا همچنین ضمن ابراز تمایل برای تمدید شرایط اضطراری بهداشتی، فهرستی برای ممانعت از ورود مسافران از سیزده کشور دنیا را تهیه نموده است.
وزارت بهداشت اسپانیا نیز با گزارش 333 مورد جدید ابتلا به کووید-19 در روز آدینه که نسبت به آمارهای سه شنبه گذشته نشان از جهش سه برابری داشت از اتخاذ تدابیر کنترلی سختگیرانه تر و از سرگیری محدودیت ها در بعضی ایالت ها از جمله استفاده اجباری از ماسک در کاتالونیا، بالئارس و اکسترمادورا اطلاع داد. منطقه کاتالونیا در اسپانیا پیش تر دویست هزار نفر را در قرنطینه قرار داد؛ اقدامی که آلمان نیز از تدارک آن برای یک منطقه آلوده در خاک خود اطلاع داده بود.
به رغم تاخت وتاز ویروس کرونا در قاره سبز، مقابله آلمان و مدیریت برجسته آنگلا مرکل صدراعظم این کشور مورد توجه بسیاری از کشورها نهاده شد؛ در حالی که آلمان اکنون در صندلی شانزدهم فهرست دنیای مبتلایان به کووید-19 واقع شده است، ابتلای حدود 1500 کارگر کشتارگاه صنعتی در ایالات نوردراین وستفالن در روزهای اخیر، هراس بازگشت موج دوم کرونا در اروپا را به شدت دامن زده است.
آرمین لاشت نخست وزیر این ایالت نیز پیشتر از وضع محدودیت های برخاسته از شیوع ویروس کرونا در شهر گوترزلو اطلاع داد؛ این شهر که 370 هزار نفر جمعیت دارد، اواسط ماه ژوئن شاهد شیوع گسترده ویروس کرونا بوده است.
همچنین اشتفن زایبرت سخنگوی دولت آلمان از سوی صدراعظم این کشور بیان کرد در شرایط کنونی استفاده از ماسک هنگام خرید و در وسایل نقلیه عمومی و محیط های بسته در کشور بیش از پیش اهمیت دارد زیرا با آغاز تعطیلات بسیاری از شهفرایندان به مرخصی و سفر می فرایند و همین امر می تواند به گسترش ویروس سرعت بخشد. براین اساس حتی در مناطقی که موارد بسیار کمی از ابتلا به ویروس کرونا دیده شده اکنون ممکن است با آغاز فصل سفرها و جابجایی افراد، خطر بیشتر گردد.
روسیه با بیش از 713 هزار مورد ابتلا و افزون بر 11 هزار مورد فوتی، اسپانیا با بیش از 300 هزار مورد ابتلا و بیش از 28 هزار مورد فوتی، انگلیس با بیش از 288 هزار مورد ابتلا و بیش از 44 هزار مورد فوتی، ایتالیا با بیش از 242 هزار مورد ابتلا و بیش از 34 هزار مورد فوتی و آلمان با بیش از 199 هزار مورد ابتلا و بیش از 9 هزار مورد فوتی به ترتیب در صندلی پنج کشور نخست اروپایی درگیر به ویروس کرونا در فهرست دنیای قرار دارند.
پس از شیوع گسترده، ویروس کرونا اروپا را با بحرانی ترین دوران خود پس از جنگ دوم دنیای روبرو نموده است. بسیاری از سیاستمداران جریان های مختلف کشورهای عضو، اتحادیه اروپا را به انفعال، بی تفاوتی، سردرگمی و ناتوانی در رویارویی با ویروس کرونا متهم نموده اند.
تجربه تلخ ناهماهنگی و ضعف تعامل کشورهای عضو اتحادیه اروپا به اندازه ای در دوران شیوع کرونا آشکار شد که دولتمردان این کشورها را بر آن داشت تا به فکر چاره بوده و در نامه ای به اورسولا ون در لاین رئیس کمیسیون اروپا، اتخاذ تدابیر ویژه ای را خواهان شدند که ضامن آمادگی بهتر قاره سبز در مقابل بحران های همه گیری احتمالی در آینده باشد.،ایرنا