طرز تهیه عدس پلو با مرغ به صورت مرحله به مرحله
به گزارش مجله رویگری، در طرز تهیه عدس پلو با مرغ ، ابتدا برنج و عدس را چند ساعت بخیسانید. سپس، مرغ و عدس را به صورت جداگانه با طعم دهنده های مناسب و مقداری آب بپزید. در ادامه، برنج را هم به صورت آبکش آماده کنید. در قابلمه ای مناسب، ته دیگ دلخواه را گذاشته و برنج و عدس و ادویه های لازم را به صورت لایه لایه داخل آن بریزید. در فاصله دم گذاشتن برنج، مرغی را که قبلا ریش ریش نموده اید، با مقداری زعفران و ادویه تفت دهید. کشمش را هم تفت دهید و از این دو ماده برای تزئین روی عدس پلو بهره ببرید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی عدس پلو با مرغ را با هم می بینیم:
عدس پلو با مرغ | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | با احتساب زمان خیساندن عدس و برنج، بیش از 2 ساعت |
زمان پخت غذا | حدود 1 ساعت |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه عدس پلو با مرغ
در این رسپی، طرز تهیه عدس پلو با مرغ ریش ریش را برایتان شرح می دهیم، اما شما می توانید مرغ را به صورت تکه ای پخته، سرخ نموده و کنار عدس پلو قرار دهید. بعلاوه می توانید مرغ ریش ریش شده یا سرخ شده را با چاشنی های دیگری مثل رب گوجه فرنگی یا سبزیجاتی مثل شوید مزه دار نموده و در کنار این پلوی ترکیبی خوشمزه بگنجانید. در ادامه، مواد لازم و دستور پخت عدس پلو با مرغ ریش ریش را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه عدس پلو با مرغ
برای تهیه عدس پلو با مرغ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 1.5 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
سینه و ران مرغ | 4 تکه |
زیره | نصف قاشق چایخوری |
پودر دارچین | نصف قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
کشمش پلویی | 4 قاشق غذاخوری |
پیازداغ | 4 قاشق غذاخوری |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
آب | به میزان لازم |
دستور پخت عدس پلو با مرغ
برنج را با میزانی آب و نمک بخیسانید و بقیه دستور را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:
- مرحله اول: قابلمه ای مناسب را انتخاب نموده و تکه های مرغ را همراه با پیازهای 4 قاچ شده، چوب دارچین و میزان کافی نمک، فلفل و زردچوبه داخل آن بریزید.
- مرحله دوم: حالا 3 پیمانه آب به محتویات قابلمه اضافه نموده و آن را روی حرارت زیاد شعله قرار دهید تا بجوشد. سپس حرارت را ملایم نموده و اجازه دهید مرغ کاملا بپزد.
- مرحله سوم: عدس را که از 2 ساعت قبل خیسانده اید، آبکش کنید. سپس آن را همراه با 2 پیمانه آب در قابلمه ای جداگانه ریخته و روی حرارت میانه قرار دهید تا بپزد.
- مرحله چهارم: مرغ را امتحان کنید و اگر به طور کامل پخته بود، آن را از قابلمه خارج نموده و به صورت ریش ریش خرد کنید.
- مرحله پنجم: در ادامه کار، قابلمه ای مناسب را تا نیمه از آب پر نموده و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد. سپس، میزانی نمک و زردچوبه به آب اضافه نموده و برنج خیس خورده را هم به آن اضافه کنید.
- مرحله ششم: پس از 7 تا 10 دقیقه، بسته به نوع برنج، برنج را آبکش کنید. حالا قابلمه ای مناسب را روی حرارت قرار داده و داخل آن میزانی روغن بریزید.
- مرحله هفتم: یک تکه نان لواش یا چند ورقه سیب زمینی را به عنوان ته دیگ کف قابلمه بچینید. سپس میزانی برنج داخل قابلمه بریزید و روی آن میزانی پودر دارچین و زیره بپاشید.
- مرحله هشتم: در ادامه، یک لایه عدس بریزید و دوباره همین ترتیب را تکرار کنید تا مواد شما تمام شوند. بهتر است آخرین لایه برنج خالص باشد.
- مرحله نهم: کمی روغن روی برنج بدهید و درب قابلمه را بگذارید. هنگامی که قابلمه بخار کرد، شعله گاز را کم نموده و اجازه دهید عدس پلو به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت دم بکشد.
- مرحله دهم: در همین فاصله، مرغ های ریش ریش شده را همراه با کمی زعفران دم نموده و ادویه های دلخواه در میزانی روغن تفت دهید تا از حالت آبپز خارج شوند.
- مرحله یازدهم: پس از مرغ، کشمش پلویی را هم داخل همین تابه کمی تفت دهید. در نهایت، عدس پلوی آماده شده را داخل دیسی مناسب کشیده و روی آن را با کشمش، پیازداغ و مرغ تزئین کنید.
چند نکته تکمیلی در تهیه عدس پلو با مرغ
توجه به نکات زیر، حاصل کار شما را دلچسب تر می نماید:
- عدس باید به میزان ای بپزد که ظاهر خود را حفظ نموده و پوست آن جدا نشده باشد. یک معیار خوب این است که یک دانه عدس را با دست فشار دهید. در این حالت، عدس باید با فشار انگشتان شما له گردد، اما حس کنید که مغز آن هنوز کمی سفت است.
- در تفت دادن کشمش زیاده روی نکنید. زیرا حرارت زیاد، آب میان بافتی کشمش را تبخیر نموده و آن را خشک می نماید.
- در صورت تمایل می توانید علاوه بر کشمش، میزانی خرما را نیز تفت داده و به عنوان دورچین غذا بهره ببرید.
- علاوه بر دارچین، استفاده از ادویه هایی مثل پودر هل و پودر گل محمدی هم مزه و عطر خوبی به این غذا می دهند که می توان رد پای آن ها را در عدس پلوهای نذری هم دید.
- بهتر است در طرز تهیه عدس پلو با مرغ، از عدس های ریز بهره ببرید.
- درب قابلمه ای را که عدس داخل آن پخته می گردد، نبندید. بعلاوه اگر دوست ندارید رنگ عدس ها سیاه گردد، میزان کمی سرکه یا آبلیمو (در حد 1 قاشق مرباخوری) داخل قابلمه بریزید.
- اگر می خواهید یک عدس پلوی مجلسی با مرغ سرو کنید، کشمش را با میزانی گلاب و کره تفت دهید.
- جالب است بدانید که در طرز تهیه عدس پلوی مشهدی، از چاشنی رب گوجه فرنگی هم استفاده می گردد.
اصول نگهداری از عدس پلو با مرغ
از قرار دادن طولانی مدت به جامانده غذا در محیط آشپزخانه خودداری کنید. پس از اینکه غذا از داغی افتاد و به دمای محیط رسید، آن را داخل ظرفی دربسته ریخته و به یخچال منتقل کنید. به عنوان یک اصل کلی به یاد داشته باشید که بهتر است مواد غذایی که احتمال فاسد شدن بیشتری دارند را در سردترین قسمت یخچال، مثلا بالاترین طبقه آن قرار دهید.
جلوگیری از خراب شدن عدس پلو با مرغ
این غذا حاوی گوشت مرغ است. به علاوه، در لیست پلوهای ترکیبی مفصلی قرار می گیرد که پس از سرو نمی توان مخلفات آن مانند کشمش یا زرشک را از آن جدا کرد. بنابراین استعداد بالاتری برای خراب شدن دارد. از قرار دادن غذا در جای گرم یا مرطوب بپرهیزید و حتما طی 3 یا 4 روز آینده آن را مصرف کنید.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه عدس پلو با مرغ
بعضی طعم شیرین کشمش و خرما روی این غذا را دوست ندارند. البته باید بدانید که اضافه کردن این مخلفات به عدس پلو بسیار هوشمندانه است و باعث تعادل طبع این غذا می گردد. با این حال، اگر این شیرینی با ذائقه شما سازگار نیست، موادی مثل پیازداغ و زرشک را جایگزین کنید.
خواص عدس پلو به همراه مرغ
عدس پلو، یک غذای کامل و نمونه ای عالی از هنر اصیل آشپزی ایرانی است. عدس، منبعی غنی از آهن و پروتئین گیاهی است. برنج، حجم زیادی از ویتامین های گروه B را در خود جای داده است و قوت این غذا با وجود پروتئین حیوانی مرغ بیشتر می گردد. با این حال، برنج، عدس و مرغ، طبیعت سردی دارند. بنابراین اضافه کردن ادویه هایی مثل زیره، دارچین و زعفران، علاوه بر عطر فوق العاده، باعث تعادل طبع این غذای خوشمزه می شوند.
بفرمایید عدس پلو…
امیدواریم خواندن رسپی و نکات این مقاله برایتان مفید بوده باشد و بتوانید عدس پلوی خوشمزه ای در منزل درست کنید. با این حال، اگر دوست دارید این غذای پرطرفدار را به صورت آماده سفارش دهید، به سراغ سفارش آنلاین غذا از خبرنگاران بروید. این امکان به شما یاری می نماید که غذاهای دلخواه خود را با کمترین زحمت ممکن درب منزل تحویل بگیرید و متحمل هزینه های خرید حضوری و صرف وقت برای آن نشوید.
سوالات متداول
مهم ترین ادویه های عدس پلو با مرغ چه چیزهایی هستند؟
زردچوبه، فلفل، زعفران، دارچین و زیره از ادویه های مهم این غذا به شمار می روند.
میزان پخت عدس در تهیه عدس پلو باید چقدر باشد؟
برای امتحان عدس، یک دانه عدس را میان انگشتان خود بفشارید. دانه باید له شده، اما مغز آن هنوز کمی زنده باشد. به علاوه، پوست عدس نیز نباید در آب جدا شده باشد.
برای سیاه نشدن رنگ عدس هنگام پخت چه باید کرد؟
برای جلوگیری از کدر شدن رنگ عدس ها، 1 قاشق مرباخوری سرکه یا آبلیمو داخل آب عدس بریزید.
منبع: اسنپ فود