غذاهای محلی شیراز که نباید طعم آن ها را از دست دهید
به گزارش مجله رویگری، شیراز را می توان به عنوان یکی از شهرهای مهم تاریخی ایران معرفی کرد که در زمینه فرهنگ و ادبیات، سرآمد شهرهای کشور ما به شمار میرود، اما این شهر در کنار تاریخ و ادبیات غنی، غذاهای سنتی بسیار خوش مزه ای هم دارد که نمی توان از آن ها به راحتی گذشت.
تنوع غذاهای محلی شیراز بسیار زیاد است، پس قبل از سفر به شیراز با آن ها آشنا شوید تا در اولین سفر خود به این شهر تاریخی، بتوانید غذای دلخواه تان را میل کنید، با ما در خبرنگاران همراه باشید تا شما را با غذاهای محلی شیراز آشنا کنیم.
معرفی غذاهای محلی شیراز
شیراز مانند سایر نقاط ایران به علت تاریخچه کهن خود، غذاهای سنتی زیادی دارد، اما چیزی که باعث تمایز آن با غذاهای سنتی سایر شهرهای ایران می گردد، می توان خوش آب و رنگ بودن غذاها دانست. گردشگرانی که غذاهای محلی شیراز را میل نموده اند، امکان ندارد طعم و رنگ آن را فراموش نمایند. در ادامه با معرفی غذاهای بسیار خوش مزه سنتی شهر شیراز که بیشتر آن ها شیرین ، همراه شما خواهیم بود.
1. شیرازی پلو در غذاهای محلی شیراز
اگر اقوام یا دوستان شما شیرازی هستند و در تعطیلات قصد دارید به خانه آن ها بروید، قطعا یکی از غذاهایی که سر سفره خواهید دید، شیرازی پلو است. این غذای خوش رنگ وبو می تواند اشتهای شما را باز کند و خستگی سفر را از تن بیرون کند.
در حقیقت شیرازی پلو از مهم ترین و اصیل ترین غذاهای محلی شیراز به شمار میرود که با یک بار میل کردن آن، به هیچ عنوان نمی توانید طعم فوق العاده و بی نظیر غذا را فراموش کنید.
شیرازی پلو ترکیبی از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه جات مختلف بوده که هرکدام به تنهایی می توانند طعم غذا را دگرگون نمایند. توجه داشته باشید که خوردن شیرازی پلو در کنار سالاد شیرازی، لذت بخش تر است و می تواند باعث افزایش اشتهای شما گردد.
- تور شیراز
- هتل شیراز
- بلیط شیراز
2. شکرپلو در غذاهای محلی شیراز
یکی دیگر از غذاهای شیرین و همیشگی شیرازی ها را می توان شکرپلو معرفی کرد. از نام این غذای سنتی شیراز می توان شیرین بودن و وجود شکر در آن را متوجه شد. درصورتی که علاقه مند به خوردن غذاهای شیرین هستید و با این مسئله مسئله ای ندارید، قطعا شکرپلو می تواند برترین غذای شیرینی باشد که تا به امروز میل نموده اید.
شکرپلو با ترکیبی از شکر، برنج، خلال بادام، خلال پوست نارنگی و خلال پسته همراه زعفران تهیه می گردد. وجود زعفران در غذا باعث می گردد که رنگ وبوی بسیار خوبی بگیرد. هنگامی که یک غذا خو ش رنگ وبو باشد، خوردن آن هم لذت بخش خواهد بود و تمام غذاهای محلی شیراز با این ویژگی مهم طبخ می گردد.
بد نیست بدانید شکرپلو در مجالس و ایام مبارک ماه رمضان به عنوان اصلی ترین غذای نذری به شمار میرود که معمولا با خورشت قیمه هم میل می گردد. درصورتی که به شیراز سفر کردید، خوردن یکی از اصیل ترین غذاهای محلی شیراز یا بهتر بگوییم، شکرپلو را از قلم نیاندازید.
3. هویج پلو
هویج پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی و شیرین شیراز است که هواداران زیادی دارد و شاهد طبخ آن در سایر استان ها هم هستیم. اگر برای یک بار هویج پلو را میل کنید، قطعا شیفته طعم لذت بخش آن خواهید شد.
تهیه این غذای سنتی شیراز کار سختی نیست، اما باید برای آن وقت بگذارید و از خود علاقه نشان دهید. هویج، برنج، شکر، زعفران، دارچین، نمک، فلفل و گوشت چرخ نموده از مهم ترین مواد اولیه تهیه هویج پلو به شمار میرود وجود زعفران در این غذا باعث خوش رنگ وبو شدن آن خواهد شد. شما می توانید از خلال بادام و پسته به منظور تزیین و خوش مزه تر کردن هویج پلو بهره ببرید، اما خوردن سالاد شیرازی در کنار آن را از قلم نیاندازید.
4. رب پلو در غذاهای محلی شیراز
رب پلو را می توان یکی از لذیذترین و درعین حال، ساده ترین غذای سنتی شیراز معرفی کرد که هواداران زیادی دارد. این غذای سنتی را می توان بیشتر وقت ها روی سفره مردم خون گرم شیراز دید. برنج، رب انار، گردو، کشمش، شکر و پیاز از مهم ترین مواد اولیه رب پلو است.
طبخ این غذا کار سختی نیست و می توانید به راحتی آن را تهیه کنید، اما نکاتی دارد که باید مدنظر قرار دهید. درصورتی که به شیراز سفر کردید و رابطه خوبی با مصرف گوشت ندارید، می توانید رب پلو را امتحان کنید و از طعم لذیذ این غذای خوش رنگ، لذت ببرید.
5. قورمه به
قورمه به از دیگر غذاهای سنتی شهر شیراز بوده که طعم شیرین و دلپذیری دارد. همان طور که از نام این غذا پیداست، میوه به از مهم ترین مواد اولیه آن به شمار میرود. شاید فکرکردن به اینکه یک به در خورشت واقع شده است، تعجب بر انگیز باشد، اما تاثیر چشمگیری در خوش مزه شدن این غذا خواهد داشت.
گوشت گوسفند، به، شکر، پیاز، لپه خام، زعفران دم نموده، آبلیمو، زردچوبه، نمک و فلفل از مهم ترین مواد اولیه برای طبخ قورمه به است که در کنار هم، یک غذای خوش رنگ وبو را تشکیل می دهد.
درصورتی که به شیراز مسافرت کردید یا غذاهای شیرین را می پسندید، حتما قورمه به را میل کنید و با یادگیری روش تهیه این غذای سنتی شیرازی، آن را در خانه و برای خودتان طبخ کنید.
6. اشکنه شیرازی
یکی از معروف ترین و محبوب ترین غذاهای سنتی که در سراسر ایران با روش های مختلف، طبخ می گردد، اشکنه نام دارد. این غذا در شیراز هم دستور پخت خاص خود را داشته و به اشکنه شیرازی شناخته می گردد.
این غذا از مواد اولیه ای مانند شنبلیله، نعناع خشک، تخم مرغ، نمک و زردچوبه تهیه می گردد؛ تخم مرغ را می توان تنها ماده اولیه برای تهیه تمام اشکنه ها در سراسر ایران دانست. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که رژیم غذایی دارند، گزینه مناسبی به شمار میرود و معمولا در وعده شام همراه یک نان داغ و تازه، صرف خواهد شد. بد نیست بدانید اشکنه شیرازی با نام آب پیازک هم شناخته می گردد.
7. کوفته هلو
با اینکه نام کوفته با نام شهر تبریز گره خورده است، اما باید بدانید کوفته هلو هم یکی از غذاهای سنتی خوش مزه شیراز است که هواداران بسیار زیادی هم دارد. طعم فوق العاده و دلنشین کوفته شیرازی می تواند نظر هر گردشگری را به خود جلب کند.
هویج، پیاز، تخم مرغ، آرد نخودچی و گوشت چرخ نموده را می توان به عنوان مهم ترین مواد اولیه این کوفته معرفی کرد. به علت پیوند خوردن نام هلو با نام کوفته، ممکن است این گونه برداشت گردد که میوه هلو در این غذا وجود دارد، اما اثری از میوه هلو در این کوفته نیست. در حقیقت وجود نام هلو به علت شکل ظاهری کوفته و رنگ غذا است.
ظاهر بسیار دلنشین و عطر فوق العاده کوفته هلو می تواند دو عامل ترغیب شما برای میل کردن این غذای شیرازی باشد. میل کردن این غذای خوش مزه در کنار سالاد شیرازی، لذت بخش است. پیشنهاد می کنیم در سفر خود به شیراز، کوفته هلو را به عنوان یکی از غذاهای سنتی این شهر زیبا، تهیه نموده و میل کنید.
8. لوبیاپلو شیرازی
لوبیاپلو را می توان به عنوان یکی دیگر از غذاهای محلی شیراز معرفی کرد که طعم و عطر فوق العاده ای دارد. البته این غذا در بیشتر شهرهای ایران تهیه می گردد، اما تفاوت لوبیاپلو شیرازی را می توان استفاده از لوبیا چشم بلبلی به جای لوبیا سبز مطرح نمود.
این غذای سنتی شیراز در کنار لوبیا به گوشت و سبزیجات هم برای طبخ، وابسته است. به کارگیری این مواد اولیه به خوبی نشان می دهد که لوبیاپلو شیرازی، یکی از سالم ترین غذاهای محلی شیراز است. بد نیست بدانید استفاده از مرغ به جای گوشت هم در تهیه این غذا، مرسوم است و طعم لذیذی دارد.
لوبیا چشم بلبلی، گوشت یا مرغ، برنج، شوید، زعفران، نمک، فلفل و دارچین را می توان به عنوان مواد اولیه این غذای سنتی شیرازی معرفی کرد که هرکدام می توانند تاثیر زیادی در خوش مزه شدن غذا داشته باشد.
9. آش سبزی
یکی از غذاهای محلی شیراز را می توان آش سبزی دانست. آش سبزی شیراز به علت طعم فوق العاده ای که دارد، محبوبیت زیادی میان گردشگران پیدا نموده است.
خوردن آش سبزی در وعده صبحانه بیشتر مرسوم است و در تعطیلات، می توان گفت یک پای ثابت سفره شیرازی ها خواهد بود. این آش سبزی به مقدار ای خوش مزه و خوش طعم است که مردم و حتی مسافران برای خرید آن در پشت مغازه ها، صف های طولانی تشکیل می دهد.
با اینکه آش سبزی در سراسر ایران تهیه می گردد، اما آش سبزی شیراز محبوبیت و ویژگی های خاص خود را دارد که پیشنهاد می کنیم در سفر به شیراز، حتما آن را میل کنید. برنج، عدس، نخود، دارچین، گوشت، لوبیا سفید، تره، ترخون و شوید از مهم ترین مواد اولیه تهیه این آش است.
10. کوفته سبزی شیرازی
کوفته سبزی شیرازی را می توان به عنوان یکی دیگر از غذاهای سنتی این شهر به حساب آورد که طعم و عطر دلنشین آن، فوق العاده است. این کوفته در مقایسه با سایر کوفته ها، مقدار بزرگ تری دارد. خوردن این غذای سنتی شیراز در کنار سبزیجات و نان داغ، واقعا لذت بخش است.
- هتل زندیه شیراز
- هتل کریم خان شیراز
- هتل بزرگ شیراز
- هتل الیزه شیراز
- هتل ارگ شیراز
- هتل سنتی وکیل شیراز
گوشت چرخ نموده، پیاز، نخود، ترخون، گشنیز، شوید، مرزه و تره از مهم ترین مواد اولیه به منظور تهیه این کوفته خوش مزه به شمار میرود. این غذای سنتی شیراز برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند، گزینه بسیار خوبی است.
11. دمپختک
دمپختک به عنوان یکی از غذاهای نام آشنا و پرآوازه شیراز شناخته می گردد که در سراسر ایران، هواداران خاص خود را دارد. عدس، هویج، برنج، کلم پیچ، تره، جعفری، شوید، ریحان و ادویه جات از مهم ترین مواد اولیه برای طبخ این غذای سنتی شیراز است.
این غذای سنتی شیراز را می توان در تمام فصل های سال و به ویژه زمستان، طبخ کرد و از خوردن آن، لذت برد. بد نیست بدانید گردشگران زیادی هستند که شیراز را به دمپختک آن می شناسند. درصورتی که به این شهر سفر کردید، تهیه دمپختک و خوردن آن را از قلم نیاندازید.
12. یخنی نخود
یخنی نخود یا نخود پخته شده همان آبگوشت بوده که یکی از غذاهای محلی شیراز به شمار می رود. یخنی نخود از نخود، سیب زمینی، پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه تهیه می گردد و طعم لذیذ آن، همواره در یاد شما خواهد ماند.
این غذای سنتی شیراز را با نان داغ و سبزی خوردن میل کنید و لذت ببرید. تهیه این غذا کار سختی نیست و می توانید آن را در خانه خود هم به راحتی طبخ کنید، اما پیشنهاد می کنیم در سفر خود به شیراز، حتما این غذا را صرف کنید.
کلام آخر
شهر شیراز غذاهای سنتی بیشتری دارد و ما سعی کردیم در حد توان، تعدادی از آن ها را به شما معرفی کنیم. درصورتی که به این شهر سفر نموده اید یا غذاهای سنتی بیشتری از شیراز می شناسید، آن ها را با ما در مجله خبرنگاران اشتراک گذاری کنید.
منبع: علی بابا