طرز تهیه موس انار؛ دسر خوشرنگ شب یلدا
به گزارش مجله رویگری، خبرنگارانـ دسر ها یکی از محبوب ترین و متنوع ترین خوراکی ها در سراسر دنیا هستند. در این میان دسر های میوه ای به علت عطر و طعمی که دارند، بسیار خوش طعم و گوارا هستند و هواداران خاص خود را دارند. دسر ها معمولاً پس از غذا سرو می شوند؛ زیرا شیرینی موجود در آن ها به هضم بهتر غذا یاری می نماید. موس در زبان فرانسوی به معنای کف یا خزه است که در اصطلاح به نوعی دسر سرد و شیرین و گاه نوعی غذا گفته می گردد که در ترکیبات آن گوشت، ماهی و یا سبزیجات به کار می رود.
به گزارش خبرنگاران، موس به شکل دسر معمولا از ترکیب خامه، ژلاتین و میوه های گوناگون تهیه می شود و دارای انواع شکلاتی، میوه ای، وانیلی، قهوه و... است. موس انار یکی از انواع موس های میوه ای است که از ترکیب ژله و خامه تهیه می شود و طعم دلچسبی دارد. این دسر زیبا و خوش رنگ انتخاب مناسبی برای میز یلداست. در ادامه این مطلب آموزش موس انار در منزل با روشی بسیار آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این دسر تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه موس انار
پودر ژله انار: 2 بسته
شیر: 1 لیوان
پنیر ماسکارپونه: 200 گرم
پودر قند: 2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه (یا خامه فرم گرفته قنادی): 200 گرم
آب جوش: 1 لیوان
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به پنیر خامه ای
پنیر ماسکارپونه پنیر مخصوصی است که برای تهیه چیز کیک و دسر های پنیری از آن استفاده می شود که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاه های مواد غذایی در دسترس نیست، می توانید به جای آن از پنیر های خامه ای معمولی بهره ببرید که کم نمک باشند و بعلاوه چربی کم تری داشته باشند. در صورتی که برای تهیه موس انار از پنیر های خامه ای معمولی استفاده می کنید، حتما میزان پودر قند دستور را بیش تر کنید.
نکات مربوط به پودر قند
پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند پودر شده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که توی کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه پودر قند را به دسر یا کیک اضافه کنید، حتماً با گوشت کوب آن را بکوبید و سپس الک کنید.
طرز تهیه موس انار
1 ـ پودر ژله را همراه با یک لیوان آب جوش داخل یک کاسه پیرکس بریزید و سپس آن را روی بخار کتری یا سماور قرار بدهید تا ژله به روش بن ماری حل شود و مایه ای شفاف و بدون هیچ دانه ای داشته باشید. سپس کاسه را از روی بخار بردارید و بگذارید از حرارت بیفتد. وقتی ژله کمی ولرم شد، شیر را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با ژله کاملا مخلوط شود. (برای یک دست شدن ژله و شیر می توانید آن را با دور کم همزن به مدت 1 دقیقه هم بزنید.)
2 ـ پنیر ماسکارپونه، خامه صبحانه و پودر قند را توی یک کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا یک دست شوند؛ سپس ترکیب ژله و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا همه مواد کاملا با هم مخلوط شوند.
3 ـ قالب مناسبی را که برای موس انتخاب نموده اید (ترجیحا قالب سیلیکونی یا پلاستیکی)، آماده کنید و مایه موس را داخل آن بریزید؛ سپس قالب را به مدت 4 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا ببندد. برای خارج کردن موس از قالب باید آن را از یخچال خارج کنید و بگذارید 5 دقیقه بیرون بماند تا سرمای یخچال را از دست بدهد. سپس یک چاقوی نوک تیز و باریک را دور تا دور لبه قالب بگردانید تا موس از قالب جدا شود. اگر قالب شما سیلیکونی باشد، موس به راحتی و بدون احتیاج به آب جوش در ظرف برمی شود.
بقیه قالب ها را باید در یک کاسه آب جوش بگذارید و یک دقیقه صبر کنید. اگر قالب شما فلزی باشد، موس خیلی زودتر از یک دقیقه از قالب جدا می شود و قالب پلاستیکی و چدنی مدت بیش تری طول می کشد. حواس تان باشد که قالب را بیش از میزان در آب جوش نگه ندارید؛ زیرا در این صورت موس آب می اندازد و هنگام برگرداندن ظاهر خوبی نخواهد داشت. به محض اینکه احساس کردید موس از قالب جدا شده است، آن را در ظرف مورد نظر برگردانید و روی آن را با خامه و دانه های سرخ انار تزیین کنید. نوش جان
منبع: فرارو