طرز تهیه کتلت پفکی نرم و خوش خوراک

به گزارش مجله رویگری، کتلت پفکی یکی از محبوب ترین غذاهای خانگی است که اگر درست و اصولی آماده گردد، بافتی سبک، نرم و کاملا مغزپخت خواهد داشت. راز اصلی پفکی شدن این کتلت، نوع آماده سازی سیب زمینی و ورز دادن صحیح مواد است. در طرز تهیه کتلت پفکی، تمام نکات کلیدی را به صورت مرحله به مرحله و کاربردی یاد می گیرید تا کتلت هایی خوش فرم، طلایی و کاملا پف دار مناسب وعده ناهار، شام یا حتی ساندویچ خانگی خود آماده کنید.

طرز تهیه کتلت پفکی نرم و خوش خوراک

مواد لازم برای تهیه کتلت پفکی

  • گوشت چرخ نموده 300 گرم
  • پیاز 2 عدد بزرگ
  • سیب زمینی 2 عدد میانه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • فلفل سیاه نصف قاشق چای خوری
  • زردچوبه نصف قاشق چای خوری
  • پودر سوخاری به اندازه لازم
  • روغن مایع به اندازه لازم

طرز تهیه کتلت پفکی

مرحله اول: آب پز کردن اصولی سیب زمینی

سیب زمینی ها را با پوست بشویید و داخل قابلمه ای مناسب قرار دهید. روی آن ها آب بریزید تا کاملا پوشانده شوند و کمی نمک اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت میانه اجاق گاز بگذارید تا آب به جوش بیاید، سپس شعله را ملایم کنید و اجازه دهید سیب زمینی ها آرام آرام نرم شوند.

پخت ملایم باعث می گردد بافت سیب زمینی سبک گردد و نشاسته آن آزاد گردد، همین موضوع نقش مهمی در پفکی شدن کتلت دارد. بعد از پخت، آبکش نموده و کنار بگذارید.

مرحله دوم: آماده سازی پیاز و گوشت چرخ نموده

پیازها را با رنده ریز رنده کنید. سپس با دست یا صافی، آب اضافی پیاز را کامل بگیرید. باقی ماندن آب پیاز باعث شل شدن مایه و وا رفتن کتلت می گردد. گوشت چرخ نموده را در ظرفی بزرگ بریزید و پیاز آب گرفته را به آن اضافه کنید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را بیفزایید و مواد را چند دقیقه ورز دهید تا گوشت حالت چسبنده و یکدست پیدا کند. این ورز اولیه باعث انسجام بهتر کتلت در زمان سرخ کردن می گردد.

مرحله سوم: ترکیب سیب زمینی با مایه کتلت

سیب زمینی های آب پز شده را در حالی که هنوز گرم هستند، پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید. گرم بودن سیب زمینی باعث می گردد بهتر با گوشت ترکیب گردد و بافت نهایی نرم تر باشد.

سیب زمینی رنده شده را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. سپس تخم مرغ را بشکنید و در صورت تمایل، پودر سوخاری را نیز در این مرحله اضافه کنید. حالا مواد را با دست به آرامی اما کامل مخلوط کنید تا تمام اجزا به خوبی با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم: ورز دادن نهایی و استراحت مایه

مایه کتلت را حدود 3 تا 5 دقیقه با دست ورز دهید تا کامل یکنواخت گردد. ورز دادن کافی باعث فعال شدن نشاسته سیب زمینی و چسبندگی طبیعی مواد می گردد. روی ظرف را بپوشانید و حداقل 45 دقیقه تا 1 ساعت داخل یخچال قرار دهید. این زمان استراحت باعث می گردد مایه سفت تر گردد، طعم ها به خورد هم بروند و کتلت هنگام سرخ کردن پف نموده و ترک نخورد. اگر عجله دارید، حداقل 20 دقیقه استراحت توصیه می گردد.

مرحله پنجم: فرم دهی و سرخ کردن کتلت پفکی

تابه ای مناسب را روی حرارت میانه قرار دهید و روغن مایع بریزید تا کاملا داغ گردد اما دود نکند. دست ها را کمی مرطوب کنید، اندازهی از مایه بردارید و به شکل بیضی یا گرد، با ضخامت میانه فرم دهید. کتلت ها را آرام داخل روغن داغ قرار دهید. حرارت نباید زیاد باشد تا داخل کتلت خام نماند.

هر طرف را حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا کاملا طلایی و پف دار گردد. پس از سرخ شدن، روی دستمال روغن گیر بگذارید. طرز تهیه کتلت ساده را نیز می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

نکات تکمیلی تهیه کتلت پفکی

برای اینکه طرز تهیه کتلت رستورانی بی نقص داشته باشد، توجه به چند نکته ساده اما مهم می تواند تفاوت زیادی در بافت، طعم و ظاهر نهایی ایجاد کند. این نکات یاری می نمایند کتلت ها نرم، سبک و خوش فرم باقی بمانند.

انتخاب صحیح سیب زمینی

سیب زمینی های آردی و قدیمی گزینه بهتری برای تهیه کتلت پفکی هستند، زیرا نشاسته بیشتری دارند. این نشاسته باعث انسجام طبیعی مایه و افزایش پف کتلت می گردد. سیب زمینی های تازه و آبدار معمولا کتلت را شل می نمایند و احتیاج به افزودن مواد یاریی پیدا می گردد.

نقش آب گیری پیاز در تردی کتلت

آب پیاز یکی از اصلی ترین دلایل وا رفتن و نرم شدن بیش ازحد کتلت است. هرچه پیاز بهتر آب گیری گردد، مایه کتلت منسجم تر خواهد بود. در عین حال، عطر و طعم پیاز باقی می ماند و کتلت پس از سرخ کردن ترد و خوش رنگ می گردد.

اهمیت استراحت مایه در یخچال

استراحت دادن مایه کتلت باعث جذب رطوبت اضافی، یکدست شدن بافت و تثبیت طعم ها می گردد. این مرحله به ویژه برای کتلت پفکی بسیار مهم است، زیرا از ترک خوردن و پخش شدن کتلت در روغن جلوگیری می نماید و پف بهتری ایجاد می گردد.

تنظیم حرارت روغن

روغن بیش ازحد داغ باعث سوختن سطح کتلت و خام ماندن داخل آن می گردد. از طرفی، روغن سرد باعث جذب زیاد روغن خواهد شد. حرارت میانه و یکنواخت برترین گزینه برای سرخ کردن کتلت خانگی است. طرز تهیه کتلت تهرانی را نیز می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

استفاده اختیاری از پودر سوخاری

پودر سوخاری فقط زمانی توصیه می گردد که مایه کتلت کمی شل باشد. استفاده بیش ازحد از آن باعث سفت شدن بافت کتلت می گردد. اندازه کم آن صرفا برای حفظ انسجام و شکل دهی بهتر کاربرد دارد.

سوالات متداول درباره طرز تهیه کتلت

در ادامه به چند پرسش رایج درباره تهیه کتلت پفکی پاسخ کوتاه و کاربردی داده ایم.

1 . آیا می توان کتلت پفکی را بدون تخم مرغ تهیه کرد؟

بله، اما باید اندازه سیب زمینی بیشتر گردد.

2 . آیا می توان به جای سیب زمینی آب پز از خام استفاده کرد؟

خیر، سیب زمینی باید حتما آب پز باشد.

3 . چرا کتلت پفکی برخی وقت ها پف نمی نماید؟

به علت آب دار بودن پیاز یا سیب زمینی، ورز ندادن کافی مایه و سرخ کردن در روغن با حرارت نامناسب، کتلت پفکی پف نمی نماید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 7 دی 1404 بروزرسانی: 7 دی 1404 گردآورنده: rezaruigari.ir شناسه مطلب: 2348

به "طرز تهیه کتلت پفکی نرم و خوش خوراک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کتلت پفکی نرم و خوش خوراک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید