15 خاصیت عجیب کینوا برای پوست، مو و سلامتی
به گزارش مجله رویگری، کینوا نوعی سوپرفود است که فواید متنوعی برای سلامتی بدن دارد. این ماده غذایی یکی از معروف ترین غلات به شمار می رود. کینوا بدون گلوتن است و زمانی که پخته گردد، ترکیب آن بسیار شبیه به گندم یا برنج می گردد. کینوا یکی از برترین منابع پروتئین به شمار می رود و تمام 9 اسید آمینه های ضروری را دارد. علاوه بر این حاوی میزان خوبی فیبر و مواد معدنی است. کینوا در انواع مختلف وجود دارد که از جمله آن ها می توانیم به آرد کینوا، کینوا سیاه، کینوای سفید و کینوای قرمز اشاره کنیم. در مقاله ای که امروز در خبرنگاران مگ برایتان آماده نموده ایم، قرار است شما را با 15 نمونه از خواص کینوا و ارزش غذایی آن آشنا کنیم و طرز درست کردن چند خوردنی با آن را به شما آموزش دهیم. تا انتها این مقاله همراه ما باشید.
ارزش غذایی کینوا
کینوا سرشار از مواد مغذی ضروری از جمله آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی است و منبع پروتئین کامل تلقی می گردد. یک فنجان کینوا حاوی 222 کالری است و فقط 4 گرم چربی دارد. علاوه بر این 5 گرم فیبر و 8 گرم پروتئین دارد. در ادامه ارزش غذایی کینوا را در اختیارتان قرار داده ایم.
چربی کل | 10 گرم | 16 درصد از احتیاج روزانه بدن |
چربی اشباع شده | 1 گرم | 6 درصد از احتیاج روزانه بدن |
کلسترول | 0 میلی گرم | 0 درصد از احتیاج روزانه بدن |
سدیم | 9 میلی گرم | 0 درصد از احتیاج روزانه بدن |
کربوهیدرات کل | 109 گرم | 36 درصد از احتیاج روزانه بدن |
فیبر غذایی | 12 گرم | 48 درصد از احتیاج روزانه بدن |
کلسیم | 79.9 میلی گرم | 8 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ویتامین A | 23.8 واحد بین المللی | 0 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ویتامین E | 4.1 میلی گرم | 21 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ویتامین K | 0.0 میکروگرم | 0 درصد از احتیاج روزانه بدن |
تیامین | 0.6 میلی گرم | 41 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ریبوفلاون | 0.5 میلی گرم | 32 درصد از احتیاج روزانه بدن |
نیاسین | 2.6 میلی گرم | 13 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ویتامین B6 | 0.8 میلی گرم | 41 درصد از احتیاج روزانه بدن |
فولات | 313 میکروگرم | 78 درصد از احتیاج روزانه بدن |
ویتامین B12 | 0.0 میکروگرم | 0 درصد از احتیاج روزانه بدن |
پانتوتنیک اسید | 1.3 میلی گرم | 13 درصد از احتیاج روزانه بدن |
کولین | 119 میلی گرم | |
بتائین | 1072 میلی گرم | |
آهن | 7.8 میلی گرم | 43 درصد از احتیاج روزانه بدن |
منیزیم | 335 میلی گرم | 84 درصد از احتیاج روزانه بدن |
فسفر | 777 میلی گرم | 78 درصد از احتیاج روزانه بدن |
پتاسیم | 957 میلی گرم | 27 درصد از احتیاج روزانه بدن |
زینک (روی) | 5.3 میلی گرم | 35 درصد از احتیاج روزانه بدن |
مس | 1.0 میلی گرم | 50 درصد از احتیاج روزانه بد |
سلنیوم | 14.4 میکروگرم | 21 درصد از احتیاج روزانه بدن |
چرا کینوا برای بدن مفید است؟
دانه های کینوا منبع غنی فیبر، ویتامین های B، ویتامین E و سایر مواد معدنی از جمله منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فسفر محسوب می گردد. این دانه ها به شدت مغذی هستند و کوئرستین و کائمفرول دارند که دو ترکیب گیاهی مفید هستند. همان طور که در بالا اشاره کردیم، کینوا بدون گلوتن است و به همین دلیل برای افرادی که دچار ناتوانی در تحمل گلوتن هستند، یک گزینه عالی به شمار می رود. این دانه ها شاخص گلیسمی پایینی دارند. از آنجایی که کینوا حاوی آهن و منیزیم زیادی است، می تواند اثرات چشمگیری روی سلامت متابولیک داشته باشد. کینوا بعلاوه غنی از آنتی اکسیدان ها است. البته این ها فقط بخشی از خواص بی نظیر کینوا هستند.
خواص کینوا برای سلامتی بدن، پوست و مو
کینوا می تواند با فواید متعدد خود شما را متعجب کند. فیبر موجود در کینوا آن را تبدیل به یک گزینه مناسب برای کاهش وزن و درمان مسائل گوارشی از جمله یبوست می نماید. فیبر بعلاوه از قلب محافظت نموده و از بیماری های کشنده از جمله سرطان پیشگیری می نماید. آنتی اکسیدان های موجود در این دانه ها برای سلامت پوست و مو معجزه می نمایند. در ادامه به خواص کینوا برای بدن، پوست و مو اشاره نموده ایم.
1. به کاهش وزن یاری می نماید
یاری به کاهش وزن یکی از خواص کینوا به شمار می رود. برای اینکه بتوانید وزن خود را کم کنید، کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کینوا فیبر زیادی دارد. در حقیقت اندازه فیبر موجود در کینوا از بیشتر غلات و دانه ها زیادتر است. بیشتر فیبر موجود در کینوا از نوع غیرمحلول است. یک فنجان از این دانه ها 2.5 گرم فیبر محلول دارد که مطالعات به این نتیجه رسیده اند که به کاهش وزن یاری می نماید. یکی دیگر از ترکیبات موجود در فیبر هم در کنترل وزن نقش دارد. تحقیقات به این نتیجه رسیده اند که ترکیب ذکر شده به سوزاندن کالری بیشتر و در نتیجه کنترل وزن یاری می نماید. علاوه بر این باعث می گردد از رژیم غذایی خود چربی کمتری جذب کنید.
2. به پیشگیری از پوکی استخوان یاری می نماید
برای پیشگیری از پوکی استخوان کینوا را در رژیم غذایی خود جای دهید. معمولا افرادی که سنشان بالای 50 سال است، دچار مسائل مربوط به استخوان ها می شوند. البته همه افراد صرف نظر از سن خود باید به سلامت استخوان هایشان توجه نمایند. کینوا منبع سرشار منیزیم محسوب می گردد و به همین دلیل برای سلامت استخوان ها مفید است.
این ماده معدنی نقش مهمی در شکل گیری استخوان ها ایفا می نماید. کینوا بعلاوه غنی از پروتئین است؛ به طوری که یک فنجان از آن 9 گرم پروتئین دارد. پروتئین هم برای استخوان ها مفید است. مهم تر از همه اینکه کینوا حاوی هر 9 اسید آمینه لازم است که بدن نمی تواند آن ها را فراوری کند. 9 اسید آمینه ضروری هم در سلامت استخوان ها نقش دارند. نتایج مطالعات مختلف نشان داده اند که منیزیم و منگنز در پیشگیری از پوکی استخوان اثرگذار هستند.
3. از قلب محافظت می نماید
محافظت از قلب را هم می توانیم در فهرست خواص کینوا قرار دهیم. فیبر موجود در کینوا آن را تبدیل به یک گزینه عالی برای سلامت قلب می نماید. فیبر محلول با اسیدهای صفراوی موجود در کبد ترکیب می گردد و یک ماده ژله مانند فراوری می نماید. کبد از برخی از کلسترول موجود در بدن برای فراوری اسیدهای صفراوی استفاده می نماید. زمانی که ذخایر تمام شوند، کبد از کلسترول بدن برای فراوری اسیدهای ذکر شده استفاده می نماید.
کینوا کبد را برای استخراج کلسترول از خون تحریک می نماید. خوردن کینوا به کاهش سطح کلسترول بد یا همان LDL یاری می نماید که این موضوع خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب و آترواسکلروز را کاهش می دهد. این مسأله باعث می گردد عمرتان طولانی گردد. کینوا حاوی اسیدهای چرب است که 25 درصد از آن ها در شکل اسید اولئیک هستند. اسید اولئیک نوعی اسید چرب تک غیراشباع است.
4. سلامت پوست را بهبود می بخشد
در بالا به این موضوع اشاره کردیم که کینوا غنی از ویتامین های B است که مواد مغذی هستند که به وسیله کاهش ذخایر ملانین تیره در پوست به درمان لکه های پیری و سایر مسائل مربوط به رنگدانه پوست یاری می نمایند. ویتامین B12 موجود در کینوا با سایر ویتامین های B واکنش نشان می دهد و از این طریق به حفظ سلامت پوست یاری می نماید. کینوا بعلاوه حاوی بازدارنده های تیروزیناز است که آنزیم هایی هستند که رنگدانه و مسائل مرتبط با آن را کاهش می دهند. ویتامین B3 موجود در کینوا در درمان آکنه و جوش اثرگذار است. این دانه ها قرمزی و التهاب مرتبط با آکنه را تسکین می دهند.
کینوا حاوی ویتامین A است که در به تأخیر انداختن فرآیند پیری عالی عمل می نماید. این نوع ویتامین خطوط ظریف را کاهش می دهد و باعث می گردد پوستتان جوان به نظر برسد. ریبوفلاون یا ویتامین B2 موجود در کینوا قابلیت ارتجاعی پوست را بهبود می بخشد. علاوه بر این جوش را هم درمان می نماید، چون می تواند به کاهش فراوری سبوم (چربی) یاری کند. در بالا گفتیم که کینوا سرشار از آنتی اکسیدان ها است. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند که تقریبا همواره مسؤول پیری زودرس پوست به شمار می فرایند. می توانید برای به تأخیر انداختنن علائم پیری پوست با کینوا یک ماسک صورت درست کنید.
برای این کار یک چهارم فنجان کینوا را در شیر سویا بپزید و آن را کنار بگذارید تا خنک گردد. سپس کینوای پخته شده را به همراه سه قاشق چای خوری ماست، دو عدد زرده تخم مرغ و دو قطره روغن اسانسی میموزا در مخلوط کن بریزید و مواد را چند پالس بزنید. ترکیب به دست آمده را به عنوان ماسک روی صورت و گردن خود قرار دهید. اجازه دهید ماسک به مدت 20 دقیقه بماند. سپس صورت و گردنتان را با آب ولرم بشویید. بعد از استفاده از این ماسک پوستتان نرم و درخشان خواهد شد. کینوا حاوی پروتئین طبیعی و خواص ضدپیری است و به وسیله بهبود قابلیت ارتجاعی پوست، آسیب دیدگی پوست در اثر نور خورشید را ترمیم می نماید.
5. با التهاب مبارزه می نماید
فیبر موجود در کینوا بوتیرات فراوری می نماید که یک اسید چرب مهم است و ژن های مرتبط با التهاب را متوقف می نماید. ویتامین های B موجود در این دانه ها سطح هوموسیستئین را در بدن کاهش می دهند که یک هورمون التهابی است. هضم فیبر موجود در کینوا باعث آزاد شدن استات می گردد که در مغز حرکت می نماید و به ما برای متوقف کردن غذا خوردن سیگنال می دهد. کینوا بعلاوه حاوی ترکیباتی به نام ساپونین ها است که مطالعات به این نتیجه رسیده اند که خواص ضدالتهابی دارند.
6. به مبارزه با سرطان یاری می نماید
می توانید برای مبارزه با سرطان از خواص کینوا بهره ببرید. محققان در دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسیدند که خوردن یک کاسه کینوا در روز می تواند فواید متعددی برای سلامتی بدن داشته باشد. یک مطالعه نشان داد که خوردن روزانه یک کاسه کینوا می تواند احتمال مرگ زودرس ناشی از سرطان را کاهش دهد. تحقیقات صورت گرفته در انجمن سرطان در آمریکا درباره نحوه استفاده از کینوا نشان دادند که باید قبل از پختن کینوا حتما آن را بشویید. یک مطالعه لهستانی به این نتیجه رسید که کینوا می تواند برای افراد مبتلا به سرطان یک ماده غذایی نجات دهنده باشد. محققان در یک گزارش توصیه کردند که برای مبارزه با سرطان کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. کینوا منبع سرشار آنتی اکسیدان ها به شمار می رود که با رادیکال های آزاد و سایر ترکیبات سرطان زا مبارزه می نمایند.
7. به مبارزه با دیابت و فشار خون بالا یاری می نماید
کینوا یک غلات سبوس دار است. غلات سبوس دار برای افراد مبتلا به دیابت عالی هستند. فیبر موجود در کینوا سطح قند خون را افزایش نمی دهد. علاوه بر این از اضافه وزن ناشی از دیابت و سایر بیماری های مزمن پیشگیری می نماید. افراد مبتلا به دیابت باید مواد غذایی حاوی شاخص گلیسمی پایین را مصرف نمایند و به همین دلیل کینوا گزینه خوبی برای این افراد محسوب می گردد. کینوا بر خلاف سایر غلات، تمام اسید آمینه های لازم برای فراوری پروتئین را دارد. پروتئین هم در کنترل سطح قند خون اثرگذار است.
یک مطالعه برزیلی مطرح کرد که دنبال کردن رژیم غذایی حاوی کینوا می تواند به مدیریت دیابت نوع 2 و فشار خون بالای مرتبط با آن یاری کند. کینوا حاوی کربوهیدرات پیچیده است. این نوع کربوهیدرات بسیار آهسته تر در بدن تجزیه می گردد و از این طریق به تثبیت قند خون یاری می نماید. کینوا بعلاوه حاوی اندازه خوبی منیزیم و پتاسیم است که هر دو به پایین آوردن سطح فشار خون یاری می نمایند. منیزیم در ریلکس کردن رگ های خونی هم اثرگذار است که این موضوع به مبارزه با میگرن یاری می نماید.
8. متابولیسم را بهبود می بخشد
کینوا سرشار از مواد مغذی است و اگر آن را به طور منظم مصرف کنید، متابولیسم بدنتان بهبود پیدا می نماید. پروتئین موجود در این دانه ها هم در بهبود متابولیسم نقش دارند و به طرز قابل توجهی اشتها را کاهش می دهند.
9. در درمان آنمی مفید است
کینوا غنی از آهن است؛ به طوریکه یک فنجان (185 گرم) کینوای پخته شده تقریبا 3 میلی گرم آهن دارد و 15 درصد از احتیاج روزانه بدن به این ماده معدنی را برطرف می نماید. دنبال کردن رژیم غذایی حاوی آهن کافی به پیشگیری از آنمی یا کم خونی یاری می نماید. ماده مغذی مفید دیگر در این زمینه ریبوفلاون نام دارد که کینوا غنی از آن است. آنمی می تواند در اثر کمبود ریبوفلاون در رژیم غذایی هم رخ دهد. بدن برای فراوری هموگلوبین به آهن احتیاج دارد. هموگلوبین بخشی از گلبول های قرمز است که اکسیژن را در خون حمل می نمایند.
10. سلامت دستگاه گوارش را افزایش می دهد
افزایش سلامت دستگاه گوارش یکی دیگر از خواص کینوا به شمار می رود. فیبر موجود در این دانه ها به غذای موجود در معده حجم می دهد که این موضوع دیواره های دستگاه گوارش را تحریک می نماید. دستگاه گوارش متقبض می گردد و این موضوع جذب بهتر مواد مغذی در روده کوچک را در پی دارد. فیبر در روده بزرگ هم از یبوست پیشگیری می نماید. یکی از اسید آمینه هایی که کینوا دارد، اسید گلوتامیک است که در بدن به گلوتامین تبدیل می گردد. گلوتامین مسؤول سلامت پوشش مخاطی در روده به شمار می رود.
11. طول عمر را افزایش می دهد
مطالعات زیادی به این نتیجه رسیده اند که دنبال کردن رژیم غذایی سرشار از غلات سبوس دار مانند کینوا می تواند از ابتلا به بسیاری از بیماری ها پیشگیری کند که تعیین است که این موضوع به افزایش طول عمر یاری می نماید.
12. در ترمیم و رشد بافت ها مفید است
کینوا غنی از لیزین است که در رشد و ترمیم بافت ها اهمیت دارد. جالب است بدانید که کینوا تنها غلاتی است که اسید آمینه ذکر شده را دارد.
13. کوئرستین و کائمفرول دارد
کوئرستین و کائمفرول دو ترکیب گیاهی هستند که به وفور در کینوا وجود دارند. این دو ترکیب به خواص خود در مبارزه با التهاب شناخته می شوند. علاوه بر این خواص ضدویروسی و ضدافسردگی دارند.
14. فولیکول های مو را مستحکم می نماید
مستحکم کردن فولیکول های مو از خواص کینوا برای مو به شمار می رود. پروتئین هیدرولیز شده استخراج شده از کینوا به عنوان یک پوشش ملایم و طبیعی عمل می نماید که فولیکول های مو را از داخل تغذیه نموده و از آن ها محافظت می نماید. از پروتئین خارج شده از این دانه ها برای فراوری محصولات باکیفیت مو استفاده می گردد. ترکیبات هومکتانت (جاذب رطوبت) موجود در کینوا کف سر را هیدراته و تغذیه می نمایند و آن را نرم نگه می دارند. هومکتانت ها یک پوشش نامرئی روی مو تشکیل می دهند و از مو در برابر محرک های محیطی از جمله آلودگی و گردوغبار محافظت می نمایند. ویتامین E شنمایندگی مو را به وسیله متعادل کردن فراوری چربی در کف سر کاهش می دهد.
15. به درمان شوره یاری می نماید
کینوا حاوی مواد معدنی مهم از جمله کلسیم، آهن و فسفر است که رطوبت را در کف سر حفظ نموده و شوره را از موها دور می نمایند. برای بهره بردن از خواص کینوا آن را له کنید و روی موها و کف سر خود بمالید. 15 دقیقه صبر کنید. سپس موهای خود را طبق روال عادی بشویید.
عوارض جانبی کینوا
خواص کینوا را معرفی کردیم. حالا به سراغ عوارض جانبی آن می رویم. در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف کینوا می تواند منجر به بروز عوارض جانبی گردد. در ادامه عوارض جانبی کینوا را نام برده ایم.
1. مسائل گوارشی
کینوا غنی از فیبر است و به همین دلیل زیاده روی در مصرف آن می تواند منجر به گاز، نفخ و اسهال گردد. این موضوع به طور ویژه برای افرادی صدق می نماید که به خوردن فیبر زیاد عادت ندارند. قبل از مصرف کینوا حتما با پزشک مشورت کنید، چون این دانه ها ساپونین دارند و ممکن است منجر به آسیب به روده ها شوند.
2. سنگ کلیه
کینوا حاوی اگزالیک اسید است که به وسیله ادرار دفع می گردد. این ترکیب به همراه کلسیم می تواند منجر به شکل گیری سنگ کلیه گردد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه دارید، از مصرف کینوا خودداری نموده و در این زمینه با پزشک مشورت کنید.
چند حقیقت جالب درباره کینوا
در ادامه چند حقیقت جالب درباره کینوا را در اختیارتان قرار داده ایم.
- بیش از 100 نوع کینوا وجود دارد.
- کینوا بر خلاف برنج قهوه ای که برای پخت به تقریبا 30 دقیقه زمان احتیاج دارد، طی 15 دقیقه پخته می گردد.
- بیش از 4 هزار سال است که انسان ها از کینوا استفاده می نمایند.
- حدود 20 سال قبل محققان ناسا مطرح کردند که کینوا یک میان وعده عالی برای فضانوردها به شمار می رود، چون غنی از مواد مغذی است، منبع پروتئین کامل محسوب می گردد و بدون گلوتن است.
نکاتی برای خرید و نگهداری کینوا
کینوای سفید رایج ترین نوع کینوا است. برای خرید و نگهداری دانه کینوا نکات زیر را در نظر داشته باشید.
نکاتی برای خرید دانه کینوا
برای خرید کینوا به نکات زیر توجه کنید.
- هنگام خرید کینوا دانه های ریز و خشک را انتخاب کنید. دانه ها باید تازه به نظر بیایند.
- برای اینکه مطمئن شوید کینوایی که می خرید تازه است، دقت کنید که خوب بسته بندی شده باشد .
نکاتی برای نگهداری از کینوا
نکات مهم برای نگهداری از کینوا به توضیح زیر است.
- کینوا را در یک مکان خشک و خنک نگه دارید. کینوا باید در ظرفی باشد که هوا در آن نفوذ نکند و درب آن به خوبی بسته گردد.
- می توانید کینوا را در فریزر نگه دارید. کینوا پخته شده را در یک ظرف غیرقابل نفوذ هوا نگهداری کنید.
- تشخیص اینکه کینوا فاسد است یا نه سخت است. کینوا عمر مفید زیادی دارد و به مرور زمان فاسد می گردد و بو می گیرد.
چطور کینوا را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
از آنجایی که کینوا بدون گلوتن است، می توانید آن را در رژیم غذایی بدون گلوتن جای دهید . کینوا به خوبی هضم می گردد و به همین دلیل احتمال بروز عوارض جانبی بعد از خوردن آن کم است. می توانید از کینوا به عنوان جایگزین برنج قهوه ای و سفید بهره ببرید. در نظر داشته باشید که کینوا بیشتر از برنج قهوه ای آهن و منیزیم دارد.
البته اندازه ویتامین های B در هر دو یکسان است. کینوا گزینه بهتری نسبت به برنج سفید به شمار می رود. دلیل این موضوع این است که یک فنجان کینوای پخته شده 40 کالری کمتر از یک فنجان برنج سفید دارد. کربوهیدرات موجود در برنج سفید 15 برابر بیشتر از کینوا است. علاوه بر این کینوا منبع عالی فیبر و پروتئین محسوب می گردد.
طرز تهیه چند خوردنی با کینوا
حالا که با خواص کینوا آشنا شدید، وقت آن است که طرز درست کردن چند خوردنی لذیذ، سالم و مقوی با آن را یاد بگیرید. در ادامه نحوه درست کردن 2 خوردنی با این دانه های مغذی را آموزش داده ایم.
1. سالاد کلم پیچ و کینوا
می توانید با ترکیب کردن کلم پیچ و کینوا یک سالاد مقوی و خوشمزه درست کنید و آن را به عنوان میان وعده یا یک شام سبک نوش جان کنید. مراحل تهیه این سالاد لذیذ در ادامه آورده شده است.
مواد لازم
- آب: دو فنجان
- کینوا: یک فنجان
- کلم پیچ خرد شده: یک و نیم فنجان
- روغن زیتون: سه قاشق غذاخوری
- آب لیموترش: دو قاشق غذاخوری
- خردل: یک قاشق چای خوری
- سیر له شده بزرگ: یک حبه
- پودر فلفل سیاه: یک قاشق چای خوری
- نمک دریا: نصف قاشق چای خوری
- گردو: یک فنجان
- پنیر فتا: سه چهارم فنجان
طرز تهیه
- یک قابله بردارید و آب را درون آن بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد. زمانی که آب جوشید، کینوا را درون قابلمه بریزید. زیر حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید.
- اجازه دهید کینوا تا زمانی که آب را جذب کند، روی حرارت بماند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و همان طور که دربش روی آن است، به مدت 5 دقیقه آن را کنار بگذارید. حالا درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید به طور کامل خنک گردد.
- کلم پیچ خرد شده را در یک کاسه بزرگ بریزید. روغن زیتون، آب لیموترش تازه، خردل، سیر، نمک و فلفل را در یک کاسه کوچک بریزید و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید. حالا مخلوط به دست آمده را روی کلم پیچ بریزید.
- کینوای پخته شده، گردو و پنیر فتا را به کلم پیچ اضافه نموده و مواد را خوب با یکدیگر ترکیب کنید. نوش جان.
2. کینوا و لوبیا
به احتمال زیاد می دانید که لوبیا منبع عالی فیبر به شمار می رود و به همین دلیل مانع از افزایش وزن می گردد. این خوردنی علاوه بر اینکه مزه ای عالی دارد، بسیار خوشمزه هم است. پیشنهاد می کنیم حتما آن را امتحان کنید.
مواد لازم
- روغن سبزیجات: یک قاشق چای خوری
- پیاز خرد شده: یک عدد
- سیر له شده: یک و نیم قاشق چای خوری
- کینوای نپخته: سه چهارم فنجان
- زیره: یک قاشق چای خوری
- آب سبزیجات: یک و نیم فنجان
- فلفل کاین: یک چهارم قاشق چای خوری
- آب لیموترش تازه: یک قاشق غذاخوری
- ذرت یخ زده: یک فنجان
- لوبیای پخته شده: 250 گرم
- گشنیز خرد شده تازه: نصف فنجان
- نمک برای طعم دار کردن: به اندازه لازم
طرز تهیه
- کینوا را در یک صافی بریزید و آن را آبکشی کنید.
- روغن سبزیجات را داخل یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت میانه قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ گردد. سپس پیاز و سیر را به قابلمه اضافه کنید.
- بگذارید پیاز و سیر برای چند دقیقه روی حرارت بمانند. سپس کینوا و آب سبزیجات را اضافه کنید و زیره، فلفل کاین و نمک را داخل قابلمه بریزید.
- مواد را هم بزنید. اجازه دهید مواد به جوش بیایند. سپس درب قابلمه را بگذارید. زیر حرارت را کم کنید و بگذارید مواد به مدت 20 دقیقه روی حرارت بمانند.
- آب لیموترش تازه و ذرت یخ زده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. 5 دقیقه صبر کنید تا مواد به جوش بیایند.
- حالا گشنیز خرد شده و لوبیا را به مواد اضافه کنید و هم بزنید . زیر حرارت را خاموش کنید.
- خوردنی لذیذ شما آماده است. می توانید آن را به صورت سرد یا گرم سرو کنید. نوش جان.
کلام انتهای
در مقاله ای که امروز در خبرنگاران مگ برایتان آماده کردیم، درباره خواص کینوا و ارزش غذایی آن صحبت کردیم و چند حقیقت جالب درباره آن را در اختیارتان قرار دادیم. از جمله خواص کینوا می توانیم به کاهش وزن، پیشگیری از پوکی استخوان، محافظت از قلب، بهبود سلامت پوست و مبارزه با التهاب اشاره کنیم. در انتها مقاله طرز درست کردن 2 خوردنی با کینوا را آموزش دادیم که علاوه بر خوشمزه بودن، بسیار مفید هم هستند. فقط حواستان باشد در خوردن کینوا زیاده روی نکنید، وگرنه دچار عوارض جانبی می شوید.
این مطلب فقط جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت خبرنگاران مگ را بخوانید.
منبع: style craze
منبع: دیجیکالا مگ