برترین روغن های پخت و پز برای سلامت افراد مسن
به گزارش مجله رویگری، مهر/ به نقل از دیلی اکسپرس، در حالی که برای محافظت از قلب باید به هر قیمتی از مصرف بعضی چربی ها اجتناب کرد، بعضی دیگر ممکن است به کاهش اندازه کلسترول بد خون یاری نمایند.
کلسترول بالا یک شرایط خطرناک است که باعث تخریب عروق خونی می گردد و با تجمع چربی در رگ ها، باعث تنگ شدن و سفت شدن آنها در طول زمان می گردد. در صورت عدم درمان، التهاب مزمن و ترشح هورمون ها می تواند باعث انقباض رگ های خونی گردد و خطر حمله قلبی و سکته را افزایش دهد. محققان مروری بر روغن هایی که می توانند از این عارضه جلوگیری نمایند، ارائه نموده اند.
مقدار چربی مصرفی ما به طور روزانه می تواند باعث تشکیل لیپوپروتئین با چگالی پایین یا کلسترول بد LDL در دیواره رگ های خونی گردد.
رژیم غذایی سرشار از چربی های اشباع و ترانس می تواند تعادل کلسترول خوب و بد را مختل کند. به اسم مثال، کلسترول HDL برای حذف کلسترول اضافی از بافت ها و انتقال آن به کبد مورد احتیاج است و می تواند به صورت صفرا در مدفوع دفع گردد.
روغن کنجد
دانه های کنجد مملو از اسیدهای چرب اُمگا 3 و اُمگا 6 است که هر دو از نوع چربی پلی اشباع نشده هستند.
آنها بعلاوه حاوی لیگنان و فیتوسترول هستند، ترکیبات گیاهی که دارای اثرات کاهنده کلسترول هستند.
این مواد شیمیایی می توانند ورم را کاهش داده و فرایند بهبود زخم را تسریع نموده و بر فشار اکسایشی و پتانسیل افزایش آنتی اکسیدان ها در بدن تأثیر مثبت داشته باشند.
تحقیقات نشان داده است که مصرف روغن کنجد می تواند به کاهش کلسترول LDL، در صورت مصرف تا دو ماه یاری کند.
روغن هسته انگور
این روغن حاوی مقادیر بالایی ویتامین E است که دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی بوده و ثابت شده که در کاهش سلول های آسیب دیده ناشی از رادیکال های آزاد بدن نقش دارد.
خواص آنتی اکسیدانی روغن هسته انگور ممکن است به جلوگیری از آسیب پوست و علائم زودرس پیری ناشی از رادیکال های آزاد یاری کند. اثبات شده است که همین خواص باعث افزایش فراوری کلاژن و الاستین در پوست می گردد.
روغن آفتابگردان
محتوای بالای اسید اولئیک روغن آفتابگردان در کاهش بیماری های قلبی مفید است.
مقدار بالای چربی های اشباع نشده و پلی اشباع نشده می تواند به کاهش کلسترول بد یاری کند.
بعلاوه تعیین شده است که این روغن رطوبت را حفظ می نماید که می تواند از پوست در برابر آسیب های بیشتر محافظت کند.
بعضی مطالعات نشان داده که این روغن می تواند حتی با بهبود سد پوستی از عفونت سیستمیک جلوگیری کند.
روغن دانه شاهدانه
یکی دیگر از روغن های پلی غیراشباع است که با کاهش سطح کلسترول و تصلب شرایین مرتبط است.
این روغن حاوی غلظت بالایی از اسید لینولئیک است که مقدار کلسترول LDL را به طور مؤثر کاهش می دهد.
به گفته محققان، چربی، به ویژه چربی های اشباع شده، مقدار کلسترول بد خون را افزایش می دهد و حتی در بعضی موارد کلسترول مورد احتیاج برای از بین بردن مقدار اضافی را کاهش می دهد. کاهش مصرف چربی های اشباع شده می تواند سلامت و طول عمر را بهبود بخشد.
منبع: همگردی