طرز تهیه مارمالاد توت فرنگی شفاف????؛ نکات و عکس مرحله به مرحله
به گزارش مجله رویگری، مارمالاد نوعی مربای ژله مانند شیرین است که به ویژه در کشورهای خارجی سر سفره صبحانه با کره یا خامه خورده میشود.
برای تهیه مارمالاد معمولا از میوه خرد شده استفاده میکنند اما برای تهیه مربا معمولا میوه را درسته میپزند. در واقع مارمالاد نوعی مربای خمیری و ژله ای است که در آن تکه های میوه به وضوح دیده نمیشوند. یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدار ترین مارمالادها، مارمالاد توت فرنگی است که رنگ و طعم بی نظیری دارد. از مارمالاد علاوه بر صبحانه در کنار پنکیک یا داخل شیرینی مارمالادی و همچنین به عنوان فیلینگ کیک ها یا به عنوان طعم دهنده کنار بستنی میتونید استفاده کنید. با ما در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ همراه باشید.
توت فرنگی | 1 کیلو |
شکر | 1 کیلو |
ورق ژلاتین | 2 عدد |
1- توت فرنگی ها رو بشویید و کلاهکشون رو جدا کنید و با چاقو به صورت تکه های کوچیک خرد کنید و یا با رنده درشت رنده کنید.
2- داخل قابلمه مناسبی یک لایه توت فرنگی خرد شده و یک لایه شکر بریزید و این کار رو ادامه بدین تا مواد تموم بشه و شکر و توت فرنگی لابه لای هم قرار بگیرن، در قابلمه رو بذارین و بیست و چهار ساعت داخل یخچال قرار بدین.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی
(چون برای مارمالاد از میوه خرد شده استفاده میکنیم میتونید مدت زمان قرار دادن میوه و شکر در یخچال رو حتی به چند ساعت هم کاهش بدین چون میوه ها خرد شده هستن و زودتر آب میندازن پس اگه عجله داشتین نیازی نیست بیست و چهار ساعت صبر کنید)
بعد از طی این زمان توت فرنگی های خرد شده کاملا آب میندازن و شکر حل میشه.
3- حالا دو تا انتخاب دارین یکی اینکه مواد رو به همین صورت روی حرارت قرار بدین تا بپزن در این صورت تکه های کوچیک و له شده توت فرنگی داخل مارمالاد دیده میشه این روش بیشتر برای زمانی که میخواین مارمالاد رو برای صبحانه استفاده کنید خوبه.
در روش بعدی برای اینکه مارمالاد کاملاً له شده و پوره باشه مواد رو داخل مخلوط کن میریزیم و میکس میکنیم تا میوه له بشن و کاملاً حالت یکدست و صاف به خودشون بگیرن این روش برای وقتی که میخوایم از مارمالاد داخل شیرینی مارمالادی استفاده کنیم بهتره.
در کل بعضی ها دوست دارن موقع خوردن مارمالاد میوه رو کمی زیر دندونشون حس کنن و بعضی ها ترجیح میدن مارمالاد صاف و یکدست بشه این بستگی به سلیقه و ذائقه هرکسی داره.
4- بعد از انتخاب روش دلخواه قابلمه رو روی حرارت میانه قرار بدین تا به جوش بیاد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آسان مارمالاد آلبالو بدون هسته با ورق ژلاتین
5- کف ایجاد شده روی مارمالاد رو با ملاقه جمع کنید تا خوش رنگ و شفاف بشه. اگه کف روی مارمالا گرفته نشه باعث کدر شدن رنگ مارمالاد میشه.
اجازه بدین مارمالا بجوشه تا کاملا به قوام برسه وقتی که مارمالاد دیگه کف نکرد یعنی داره به قوام میرسه.
6- ورق ژلاتین رو داخل ظرفی قرار بدین و روی اون آب سرد بریزین طوری که آب روی ورق ژلاتین ها رو بپوشونه و اجازه بدین کمی بمونه تا ورق ها کاملا نرم بشن.
7- اواخر پخت وقتی که مارمالاد به قوام رسید ورق ژلاتین نرم شده رو از آب جدا کنید و آبش رو دور بریزین و ورق های نرم شده رو به مارمالاد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط بشه اجازه بدین چند دقیقه بجوشه و بعد حرارت رو خاموش کنید.
8- اجازه بدین مارمالاد داخل همون قابلمه کاملا خنک بشه و بعد داخل ظرف شیشه ای بریزین و در یخچال یا فریزر به مدت طولانی نگهداری کنید.
نکات پخت مارمالاد:
- به جای دو عدد ورق ژلاتین میتونید از دو قاشق پودر ژلاتین استفاده کنید، پودر ژلاتین رو روی یک چهارم پیمانه آب سرد بپاشین تا حالت اسفنجی به خودش بگیره و بعد روی حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری ذوب کنید تا کاملا شفاف بشه و در اواخر پخت به مارمالاد اضافه کنید.
- حتما از توت فرنگی محلی و بومی برای پخت مارمالاد استفاده کنید چون طعم و رنگ بهتری نسبت به توت فرنگی های گلخانه ای دارن، توت فرنگی های گلخانه ای بیشتر برای تزئین مناسب هستن
- در پخت مارمالاد نیازی به استفاده از جوهرلیمو یا آبلیمو نیست.
- اواخر پخت میتونید کمی وانیل هم به مربا اضافه کنید این کار کاملا اختیاریه چون خیلی ها طعم خود میوه رو ترجیح میدن
- اگه مارمالاد رو با میوه های خرد شده و بدون میکس کردن میپزین وقتی کف مربا رو میگیرین با پشت ملاقه توت فرنگی ها رو له کنید تا حالت پوره ای و له شده داشته باشه.
- در صورتی که دوست ندارین دانه های ریز توت فرنگی داخل مارمالاد باشه باید مارمالاد رو از صافی رد کنید این کار رو میتونید بعد از مخلوط کردن مواد داخل مخلوط کن یا بعد از پخت و خنک شدن انجام بدین.
- در صورت دلخواه میتونید اندازه شکر رو تا 800 گرم کاهش بدین.
- وقتی که مربای توت فرنگی تهیه می کنید و توت فرنگی های یک اندازه رو جدا میکنید میتونید با توت فرنگی های ریز تر یا توت فرنگی های خیلی درشت مارمالاد تهیه کنید.
- اگه هنگام پخت مارمالاد ،میوه و شکر رو با حرارت بالا و در مدت زمان زیادتری بجوشونید رنگ مارمالاد تیره تر میشه
- برای درست کردن مارمالاد باید در اندازه مصرف پودر ژلاتین یا ورق ژلاتین دقت کنید تا مارمالاد به کشسانی عسل نرسه
- از میوه کاملا رسیده برای مارمالاد استفاده کنید چون طعم و بافت بهتری به مارمالاد میده.
- هرگز مارمالاد رو داخل شیشه خیس یا مرطوب نریزین و یا قاشق خیس رو داخل مارمالاد نزنید چون باعث کپک زدن مارمالاد میشه.
- توجه کنید که مارمالاد بعد از خنک شدن غلیظ تر میشه پس مارمالاد رو بیش از حد لازم روی حرارت نگه ندارید چون باعث شکرک زدن مارمالاد میشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان مارمالادی(نان مربایی)؛ مناسب صبحانه
دلایل تغییر رنگ مارمالاد و از بین رفتن شفافیت آن:
- مارمالاد در جای گرم نگهداری شده
- مارمالاد دوباره جوشانده شده
- مارمالاد مدت زیادی مانده و تاریخ نگهداری آن گذشته
دلایل شناور بودن میوه روی ظرف و جدا شدن آن از شیره:
- ممکن است میوه ها نارس بوده باشن
- میوه کمتر از مدت زمان مشخص شده پخته
- مارمالاد داخل ظرف پخت به خوبی خنک نشده و بلافاصله داخل شیشه ریخته شده
دلایل شکرک زدن مارمالاد:
- اندازه شکر زیاد بوده
- مارمالاد بیش از زمان پخت مقرر شده روی حرارت جوشیده