طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه

به گزارش مجله رویگری، ماهی شکم پر از آن دسته غذاهای خوشمزه و پر از خاصیت است که خوردن آن زمستان و تابستان و عید نمی شناسد اما برای شام شب سال تحویل عید نوروز یک گزینه هیجان انگیز و وسوسه کننده است. حالا که عید امسال به خاطر شیوع ویروس بیماری کرونا قرار است عید نوروز متفاوتی را تجربه کنیم و در خانه بمانیم بد نیست در ساعاتی از روز هم سر خودمان را با آشپزی گرم کنیم و غذاهایی که کمتر فرصت می شود سراغ شان برویم را امتحان کنیم. طرز تهیه مرحله به مرحله ماهی شکم پر مجلسی با ماهی قزل آلا یا به سبک شمالی و ترکیب دقیق سبزی آن را را در مجله خبرنگاران بخوانید.

طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه

طرز تهیه مرحله به مرحله ماهی شکم پر مجلسی

مواد لازم برای یک عدد ماهی شکم پر

ماهی قزل آلا یا ماهی سفید (هر ماهی که دوست دارید می توانید استفاده کنید اما باید درسته و گوشتی باشد): 1 عدد

گردو آسیاب شده: ½ لیوان فرانسوی دسته دار (اختیاری است)

سبزی ماهی شکم پر شامل گشنیز، جعفری و شنبلیله: 6 قاشق غذاخوری سر پر و ساطوری خرد شده

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد متوسط

سیر: 3 حبه متوسط

ادویه شامل: نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

ادویه ماهی اگر در دسترس بود: 1 قاشق چایخوری

زعفران دم کره غلیظ: 1 قاشق غذاخوری

آب نارنج یا آب لیموترش: 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه

برای طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی هم می توانید از ماهیتابه استفاده کنید هم از توستر و فر. اگر هم موقعیتش فراهم بود می توانید ماهی شکم پر را روی آتش کبابی کنید یعنی همان کاری که جنوبی ها برای درست کردن ماهی شکم پر جنوبی با انواع ماهی جنوبی به خصوص ماهی صبور روی آتش انجام می دهند و به ترکیب سبزی آن حشو می گویند.

مرحله اول: مزه دار کردن ماهی

برای آماده کردن ماهی ابتدا آن اگر ماهی پولک دارد پولک های آن را جدا کنید، شکم ماهی را تمیز کنید و ماهی را خوب بشورید. سپس اجازه دهید ماهی در آبکش خشک شود. وقتی ماهی خشک شد تمام قسمت های بیرون و داخل شکم آن را با نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران آب کرده و مقداری آب نارنج یا آب لیموترش مزه دار کنید. 2 ساعت صبر کنید تا ماهی خوب مرینیت شود.

مرحله دوم: آماده کردن سبزی ماهی

در این فاصله پیازها را ریز و نگینی خرد کنید و تفت دهید. وقتی پیازها سبک شدند حبه های سیر رنده شده را اضافه کنید. همین که بوی سیر بلند شد سبزی های ساطوری خرد شده را اضافه کنید. شمالی ها برای ترکیب سبزی ماهی شکم پر کمی خالواش و چوچاق و نعناع خشک هم به ترکیب این سبزی اضافه می کنند که اگر در دسترس داشته باشید طعم لذیذ ماهی را دوچندان می کند. آب سبزی که گرفته شد و سبزی سرخ شد گردو را اضافه کنید تا کمی تفت بخورد. حالا رب انار را اضافه کنید و تمام مواد را خوب با هم مخلوط کنید. نمکف فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.

مرحله سوم: پخت ماهی در فر یا ماهیتابه

فر را روشن کنید و در دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم شود. شکم ماهی را که تمیز کرده بودید و مزه دار شده بود را باز کنید و مایه سبزی را داخل آن بگذارید. شکم ماهی را با نخ و سوزن تمیز خوب بدوزید تا وا نرود. می توانید روی ماهی را با برس کمی کره آب شده یا روغن بمالید. اگر می خواهید ماهی شکم پر را در فر یا توستر درست کنید کف سینی فر را چرب کنید. یک پیاز را حلقه حلقه کنید و کف سینی فر بچینید. ماهی را به مدت 45 دقیقه در فر بپزید. اگر فر ندارید می توانید ماهی شکم پر را در ماهیتابه روی شعله ملایم گاز سرخ کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1399 گردآورنده: rezaruigari.ir شناسه مطلب: 788

به "طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ماهی شکم پر مجلسی در توستر و فر یا ماهیتابه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید